A Grand Canyon után felhőkarcolók közt fog átsétálni

Discovery Channel, Nik, kötéltánc
Discovery Channel
Vágólapra másolva!
Nik Wallenda amerikai akrobata november 3-án visszatér, hogy nagy álmát és egyben pályafutása legkomolyabb kihívását teljesítse: Chicago felhőkarcolói között, biztosító eszközök nélkül kel át, és a táv egy részét bekötött szemmel teszi majd meg. A Discovery Channel élőben közvetíti a rekordkísérletet.
Vágólapra másolva!

Tavaly Nik Wallenda új rekordot döntött meg: ő volt az első ember, aki drótkötélen kelt át a Grand Canyon felett. Számos rekordkísérlete és hét világrekordja után ezúttal Chicagóban készül újabb mutatványra. Élete egyik legkomolyabb kihívása lesz ez, mert amellett, hogy biztosítókötél és biztonsági háló nélkül indul neki, a kötél egy 15 fokos emelkedőnek megfelelő szögben lesz kifeszítve, vagyis meredeken kell haladnia. Ráadásul a táv második felét Nik bekötött szemmel tervezi megtenni.

A kötéltáncos hűen tartja magát ahhoz a céljához, hogy merészebbnél merészebb és egyre nagyobb kihívást jelentő rekordkísérleteivel bizonyítsa be az embereknek, hogy ha igazán elszántan akarunk valamit, akkor nincsenek határok. Világszerte több mint 220 ország közvetíti élőben a drótkötél-sétát, Magyarországon november 3-án éjjel egy órakor kerül adásba a Discovery Channel műsorán.

Hét világrekordja után egy újra pályázik Forrás: Discovery Channel