Állatvédők tiltakoznak a Discovery Channel műsora miatt

Anakonda nyeli le egészben Paul Rosolie-t Discovery Eaten Alive
Vágólapra másolva!
A PETA állatvédő alapítvány arra szólította fel a Discovery amerikai tévécsatornát, ne mutassa be nemrég beharangozott, decemberben adásba kerülő filmjét, amelyben egy védőruhás vadállatszakértőt lenyel egy anakonda.
Vágólapra másolva!

Az alapítvány egyik vezetője, Delcianna Winder elmondta: ha hihető, amit a filmrészlet bemutatott, akkor a óriáskígyót a magasabb nézőszám érdekében megkínozták. "Az állítólagos vadállatkutató szégyene, hogy szenvedést okozott az állatnak, a Discovery szégyene, hogy ezért megfizette" - hangsúlyozta Winder. A Discovery szóvivője, Laurie Goldberg nem kívánta kommentálni a PETA kívánságát, hogy a műsor ne kerüljön adásba, azt azonban megjegyezte, hogy a szóban forgó anakonda él és egészséges.

A csatorna honlapján látható előzetes alapján a film készítője, Paul Rosolie speciális védőöltözetben kerül majd az anakonda gyomrába. "Az anakondák napokon át nem táplálkoznak, energiájukkal ezért takarékosan bánnak. Ha arra késztették a kígyót, hogy lenyelje ezt a bolondot, majd esetleg kiöklendezze, azzal teljesen kimeríthették szegényt" - vélte Winder.

A csatorna decemberre tartogatja az Eaten Alive adott epizódjának premierjét, itt az előzetes: