Jeremy Irons is kapott kreatív Emmy-díjat

Jeremy Irons
NEW YORK, NY - JUNE 04: Actor Jeremy Irons attends the Sundance Institute Vanguard Leadership Award honoring Glenn Close at Stage 37 on June 4, 2014 in New York City. Robin Marchant/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint augusztus 17-én hajnalban 66. alkalommal adták át a Creative Arts Emmy díjait.
Vágólapra másolva!

Az Emmy esetében a nagyszabású gálaműsor előtt egy héttel adják át a díjakat azokban a kategóriákban, amelyek kevéssé számíthatnak a nagyközönség érdeklődésére - ekkor ismerik el az összes háttérmunkást, a világosítóktól kezdve a sminkesekig, de itt adják át például a legjobb vendégszereplőknek járó díjakat.

A vendégszereplők közül a drámai kategóriában Allison Janneyt (Masters of Sex) és Joe Mortont (Botrány) díjazták, a komikusok közül pedig Uzo Aduba (Orange is the New Black) és Jimmy Fallon (Saturday Night Live) teljesítményét ismerték el.

Jeremy Irons a narrátorok versenyében bizonyult a legjobbnak Forrás: AFP/Robin Marchant

A Saturday Night Live amúgy is jól szerepelt, öt díjat vihetett haza, ezt követte a Trónok harca, A törvény nevében és a Kozmosz: Történetek a világegyetemről a maga négy-négy díjával. A csatornák közül az HBO kapta a legtöbb díjat, szám szerint tizenötöt.

A legjobb animációs sorozat a Bob burgerfalodája lett, realityk közül a Halálos fogás-t és a Shark Tank-et jutalmazták, Jeremy Irons pedig a legjobb narrátorként kapott díjat a Game of Lions című dokumentumfilmért. A nyertesek teljes névsora itt olvasható.