Létszámcsökkentésre készül az MTVA

MTVA székház
Budapest, 2014. december 19. Az M2 Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa előtt. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap; az intézmény összesen 177 dolgozójától válna meg.
Vágólapra másolva!

Közleményük szerint a gazdasági racionalizálás, a bérköltségcsökkentés, valamint a vállalat működtetése és a munkafolyamatok ésszerűsítése miatt 146 budapesti, illetve összesen 31 pécsi és szegedi alkalmazott leépítését tervezik.

146 budapesti, 31 pécsi és szegedi alkalmazott leépítését tervezi az MTVA Forrás: MTI/Zih Zsolt

Az MTVA a munka törvénykönyve rendelkezéseinek megfelelően az illetékes állami foglalkoztatási szerveknek bejelenti leépítési szándékát, ezzel egy időben pedig megkeresi az üzemi tanácsokat, valamint a szándékbejelentésről egyeztet a szakszervezetekkel is.

Harmincnapos határidő

Utalnak rá, hogy a munkaviszony-megszüntetésekre – a munkáltatói felmondások esetében – az előzetes tájékoztatók közlésétől számított 30 nap után kerülhet sor, így a létszámcsökkentés végrehajtásának tervezett időpontja, 2015. év első és második negyedéve.

A csoportos létszámcsökkentésben érintettek munkaviszonyának megszüntetésekor a munkáltató kifizeti részükre a munka törvénykönyve, valamint a kollektív szerződés szerint őket megillető járandóságokat.

Az MTVA a csoportos létszámleépítés következményeinek enyhítésére a munkavállalói oldallal tárgyalásokba kezd.