A 100 legjobb nő a tévéből: Alyson Hannigan

Alyson Hannigan Sarah Michelle Gellar és Emma Caulfield barátnője
Vágólapra másolva!
Már a Buffy, a vámpírok rémében is felfigyeltünk rá, de legédesebb az Így jártam anyátokkal című sorozatban volt. Lehet, hogy Robin Scherbatsky első pillantásra szemrevalóbb éjjel, egy pultnál ácsorogva, miniben, de mi mégis Lily Aldrint vinnénk egy lakatlan szigetre, ha csak a kultkomédia két nője közül lehet választani.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk - ez a 15. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

Európai focit játszott évekig, egy sérülés miatt hagyta abba Forrás: CBS

Alyson Hannigan 45 filmben és sorozatban játszott eddig, talán az újabb generációkból legtöbben az Így jártam anyátokkal Lilyjeként emlékezhetnek rá. Ellenpólusa a sorozatban a Cobie Smulders által megformált Robin volt, akiből azonban hiányzott Lily bujasága, puhasága, kedvessége, így előbbit inkább egyszeri dominaként, őrült kalandként tudjuk elképzelni, Alysont viszont biztos sok férfi választaná hosszabb távra – már ha hagyná.

Három tetoválása van, a bal lábán egy teknős Forrás: CBS

41 éves, Washingtonban született egy ingatlankereskedő és egy kamionsofőr gyermekeként. Ír és zsidó gyökerekkel bír. Kétéves volt, amikor a szülők elváltak, ő többet volt anyjával Atlantában. Mint sok más színész, ő is reklámokkal kezdte igen fiatalon, Hollywoodban.

Élete első nagy lehetőségét tizenhárom évesen kapta,

amikor az alkotók ráosztották Dan Aykroyd lányának szerepét a Marslakó a mostohám (My Stepmother is an Alien) című nagy sikerű filmben. Újabb alkotások jöttek később: Az idegen, akivel élek, Egy hulla a szobatársam, Amerikai pite 1-2-3, Pasik és csajok, Veronica Mars, többek között.

2015-ben, 41 évesen Forrás: AFP/Frederick M. Brown

Hannigant 1997 és 2003 között a Buffy, a vámpírok réme kötötte le, majd 2005-ben igazolt az akkor induló Így jártam anyátokkal komédiasorozatba, és ez igen jó húzásnak bizonyult. Egyfelől rengeteg pénzt keresett 2014-ig, míg véget nem ért a széria, másfelől

része volt annak a sorozatnak, amelyet sokan a Jóbarátok szintjén emlegettek.

Nyilván a kultikus szitkom elvakult rajongói szerint a How I Met Your Mother szereplői Ross és Chandler cipőfűzőjének bekötésére sem méltók, de egy fiatalabb generációnak meg sokkal szellemesebb és frissebb volt a párkapcsolati komédia, mint a nagy előd – még úgy is, hogy akadtak unalmasabb részek vagy évadok. Alyson Hannigan pedig egyenesen jól jött ki belőle, végig egy szerethető karaktert alakított, szemben a sokszor neurotikus, néha férfiasan agresszív Robinnal.

Alyson Hannigan Sarah Michelle Gellar és Emma Caulfield barátnője Forrás: AFP/Mike Windle

A színésznő 2003-ban ment férjhez, párja a Buffy-ban is látott Alexis Denisof. Santa Monicában élnek, két lányuk van: Satyana Marie Denisof 2009-ben, Keeva Jane Denisof 2010-ben született. Mivel hangos botrányokról vele kapcsolatban nem tudunk beszámolni, annyi maradt csak, hogy nézegessük képeit... ha pedig ez sem elég, olvashasson 44 érdekes tényt a sorozatról!

8,7 millió dollárt keresett a Buffy alatt Forrás: AFP/Jason Kempin
Nyolc hónapos terhesen is forgatta az Így jártam anyátokkalt Forrás: AFP/Jason Merritt
A Buffy idején Forrás: Origo
Nincs róla sok ilyen kacér kép Forrás: CBS
Egy korábbi, csábos fotó Forrás: CBS