Véget ér a Discovery Channel legnépszerűbb sorozata

Vége lesz a Discovery-nézők egyik nagy kedvencének
Vágólapra másolva!
Bizony, az Állítólag... nem kap folytatást.
Vágólapra másolva!

Még egy évad, és véget ér a Discovery-féle Mythbusters – írta a Variety, a hírt a cég megerősítette. Peter Rees sorozata, amelyben Adam Savage és Jamie Hyneman fontos szerepet kapott, tudományos módszerekkel igyekezett bebizonyítani vagy megcáfolni népszerű hiedelmeket, állításokat, legutóbbi epizódjuk a Star Wars univerzummal foglalkozott.

Vége lesz a Discovery-nézők egyik nagy kedvencének Forrás: Discovery Channel

A sorozatból megtudhatta a néző, hogy végződik az, amikor az elektromos kerítésre vizel valaki, képes-e felrobbanni a szilikonos mellbetét, és milyen veszélyes lehet a mobiltelefon használata a benzinkútnál?

Használták-e a középkorban a holttesteket katapultok lövedékeként?

Kaphat-e gellert egy lövedék három felületen úgy, hogy megölje a fegyvert elsütő személyt? Mi történik, ha a háztetőről egy szeméttel teli konténerbe ugrik egy ember? Ilyen, és hasonló kérdésekre keresték a választ a készítők 2003 óta.

Vagány dolog lenne a Holdra menni? Miért dugtak egy szerencsétlen kisegeret egy elefántürüléknek látszó kupacba, és merre megy egy autó, amiben egy baromi részeg és egy vak ember ül? Ilyenekről hosszabban olvashat a főszereplőkkel készült interjúban.