Világrekorderek a brit tehetségkutatóban feltűnt magyar táncosok

Fricska
Vágólapra másolva!
Négy igennel jutott tovább a Fricska nevű magyar táncegyüttes a brit tehetségkutatóban, a Britain's Got Talent-ben. Korábban elnyerték a világ leggyorsabb táncosai címet, a brit fellépés előtt pedig attól tartottak leginkább, hogy szégyent hoznak az itthoniakra - mesélték az Origónak.
Vágólapra másolva!

A világrekorder táncegyüttes tagjai szólótáncverseny-díjas táncosok. Vezetőjük Moussa Ahmed többszörös aranysarkantyús táncos, koreográfusként is ismert. A Fricska országos versenyeken itthon és külföldön is komoly sikereket tudhat magáénak. 2013-ban többekkel együtt ők képviselték Magyarországot a Smithsonian Fesztiválon Washingtonban, ahol elnyerték a világ leggyorsabb táncosai címet.

"Leggyorsabb eredményünk 41 leütes egy másodperc alatt. Ezzel az eredménnyel a csapat gyorsabb az ír stepp táncos Michael Flatley-nél" - mesélték az Origónak.

A tánctrió nagy sikert aratott a 2015-ös brit tehetségkutatóban, produkciójuk mind a négy zsűritag tetszését elnyerte.

A három táncos hosszú ideje készült Forrás: Fricska

David Walliams külön megdicsérte őket

"Gyerekkorunk óta együtt tancolunk, nagyjából tizenhét éve. Nemzetközi sikerre vágytunk a szeptemberi világrekordunkat követően, ezért jelentkeztünk a műsorba. Előadásainkban a Kárpát-medence legvirtuózabb táncai elevenednek meg: a szatmári betyárok botostáncai, a hegyvidéki pásztotok harci táncai, valamint az erdélyi legényes versengés. A román, a magyar és cigány folklór láthatja a közönség egyéni megnyilvánulások és eddig ismeretlen ritmusprodukciók keretében."

„Rengeteget készültünk a versenyre és nagyon izgatottak voltunk, mert bizonyítani akartunk, valamint megmutatni a világnak a magyar virtust.

Nem akartunk szégyent hozni produkciónkkal az itthoniakra.

Nagyon örültünk az eredménynek és annak külön, hogy David Walliams hátrajött a színfalak mögé gratulálni nekünk" - mesélték.

Két éve ugyanebben a tehetségkutatóban tűnt fel a magyar Attracion nevű árnyéktáncos csapat, akik meg is nyerték a versenyt. Ők azóta is folyamatosan kapnak megbízásokat szerte a világban, a Fricskának közösségi oldalukon üzentek: "Szívből gratulálunk! Szorítunk Értetek!"

A magyar virtust akarták megmutatni a világnak Forrás: Fricska

A táncosok már itthon vannak, az eredményükről egyelőre nem beszélhetnek, de mivel négy igennel továbbjutottak, még egy produkciójukat biztosan láthatja majd a képernyőn a közönség. A fiúk június közepéig Magyarországon turnéznak, a következő időszakban huszonkét előadásuk lesz az Orient című előadásukkal, többek közt Békéscsabán, Budapesten, Pécsett és Szarvason is fellépnek.

Bármeddig is jutnak a tehetségkutatóban, a magyar táncosok már most elégedettek, videójukat közel egymillión látták eddig, ezzel pedig jó reklámot csináltak maguknak és az országnak.