Mulder Sharon Stone-nal randizott, Scullynak leszbikus kalandja volt

X-akták Mulder és Scully David Duchovny Gillian Anderson
Vágólapra másolva!
Az X-akták rajongói számára Mulder és Scully kétségkívül egy pár, az őket alakító színészeknek azonban korántsem volt ilyen egyértelmű a szerelmi élete. David Duchovny Sharon Stone-nal és Winona Ryderrel is randizott a kilencvenes években, Gillian Andersont többek között Jodie Fosterrel hozták össze.
Vágólapra másolva!

Mulder és Scully a tévétörténet egyik legismertebb és legnépszerűbb kettőse, olvasóink hatodikként szavaztak rájuk egy korábbi cikkünkben, ahol tizennyolc tévés pár közül kellett kiválasztaniuk a kedvencüket. Az X-akták új etapjában az ügynökök már külön folytatják, bár még mindig szoros érzelmi kötelék van közöttük, talán még újra kialakul valami a maradék négy részben.

A valóságban is összehozták őket

Szinte természetes, hogy a két főszereplőt, David Duchovnyt és Gillian Andersont a valóságban is összehozták – egyedül az a meglepő, hogy nem a sorozat idején, hanem 2012-ben. Ez azonban valószínűleg csak pletyka volt, ugyanolyan összeesküvés-elméletnek is gondolhatnánk, mint amilyeneket hőseinknek kell rendre kibogozniuk a szériában.

Persze összehozták őket Forrás: Fox

Duchovnyt korábban Ashley Judd-dal és Minnie Driverrel is összeboronálták, Andersonnak pedig egy leszbikus kalandot kerítettek a rossz nyelvek, állítólag Jodie Fosterrel is viszonya volt. Az efféle képeken kívül erre túl sok bizonyíték nincs, az viszont tény, hogy a színésznő az Out magazinnak elmondta, a nőket sem feltétlenül veti meg, középiskolásként egy csajjal is járt.

Duchovny listája hosszabb

De lássuk inkább a megerősített viszonyokat, hogy Duchovny és Anderson az évek során kikkel randizgattak, kivel volt komoly kapcsolatuk. Mulder alakítójának valamivel hosszabb a listája, a hollywoodi sztárvilág kavarásait nyomon követő Who’s Dated Who 11 nőt jegyez az oldalán, feleségével, Téa Leonival együtt.

Téa Leonival 2009-ben Forrás: AFP/2009 Getty Images/Andrew H. Walker

A jelenleg a Madame Secretary-ban látható színésznőt Duchovny 1997-ben vette el, két gyerekük született. 2014-ben váltak el, de akkor már pár éve külön éltek, a fő ok a férj szexfüggősége volt, állítólag egy magyar teniszoktatóval, Pákay Edittel is megcsalta a feleségét.

Talán a magyar szál megér egy kis kitérőt, főleg, hogy 2008-ban az amerikai médiának is kedvelt témája volt. Pákay korábban sem volt ismeretlen a hollywoodi sztárvilágban, hiszen sok hírességet oktatott teniszre, köztük Duchovnyt is. A lapok találgatásaira

a nő olyan nyilatkozatokat adott, amik megerősítésnek kevesek voltak, cáfolatnak viszont gyengék,

Duchovny sajtósa azonban rövidre zárta a történetet, határozott közleményt adott ki arról, hogy az összehozott felek csak barátok.

Pákay és Duchovny: összehozták őket a lapok Forrás: Origo

Visszatérve Duchovny szerelmi életére, 1993-ban még Sharon Stone-nak, 1996-ban pedig Winona Rydernek csapta a szelet, előtte Sheryl Lee-vel volt egy évig, vele a Twin Peaks-ben és a Vörös cipellők-ben dolgoztak együtt. A kilencvenes évek amúgy is sűrű volt a színésznek, belefért még többek között Lisa Loeb és Perrey Reeves is.

Anderson lánya az X-akták alkotóját is megihlette

Andersonnál öt biztos hódítást tart számon a Who’s Dated Who, ebből kettő a férje is volt. Clyde Klotzhoz Hawaiion ment hozzá egy buddhista szertartás keretében, lányuk, Piper Maru után pedig az X-akták egyik epizódját is elkeresztelte az alkotó, Chris Carter. Ez a házasság 1994-től 1997-ig tartott, a következőben pedig pont egy évtizeddel később, 2004 és 2007 között volt része a színésznőnek, Julian Ozanne-nal.

Mark Griffithsszel 2011-ben Forrás: AFP/Facundo Arrizabalaga

Utóbbi dátum csak a válás hivatalos időpontját jelzi, Anderson már 2006-ban összejött Mark Griffithsszel, sőt első gyermekük is abban az évben született. 2008-ban megérkezett a második fiú, a színésznő azonban az udvarlójához már nem ment hozzá, 2012-ben véget is ért a kapcsolat.

Anderson 2015-ben még az igazit kereste, a Telegraphnak akkor úgy nyilatkozott, azonos neművel való viszonytól sem zárkózik el.

– mondta.