Díjnyertes magyar filmek kerülnek képernyőre

Utóélet, Gálffi László
Vágólapra másolva!
A következő hetekben az HBO három díjnyertes alkotással és egy dokumentumfilmmel bizonyítja be, hogy napjainkban is készülnek figyelmet érdemlő magyar filmek. Érkezik két nagyjátékfilm az Aranyélet alkotóitól, először látható a tévében a Szabadesés Molnár Piroskával, és profi sportolónők beszélnek a ringen kívüli életről.
Vágólapra másolva!

Zomborácz Virág első nagyjátékfilmje, az Utóélet elérhető az HBO GO kínálatában. A történet egyik szereplője, Mózes azok közé tartozik, akiknek nehezebben megy a veszteség feldolgozása, és elhunyt apja szelleme továbbkísérti őt a mindennapokban. Kristóf Márton mellett szerepet kapott Csákányi Esztert, és az HBO saját gyártású sorozatában, a Társas Játék-ban is játszó Gálffi Lászlót.

Gálffi László Forrás: Vertigo Media

A Szabadesés a Taxidermiá-t is jegyző Pálfi György alkotása, aki dél-koreai támogatással tudta megvalósítani forgatókönyvét. Molnár Piroskát választották az életét megunt nyugdíjas szerepére, aki bőröndjébe csomagol és leveti magát egy társasház tetejéről. Hét emelet lakóit ismerhetjük meg rajta keresztül, köztük például a fertőzésektől betegesen rettegő szerelmes párt, vagy a meglepő műtétre vállalkozó nőgyógyászt. A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválról 2014-ben a Szabadesés a zsűri különdíjával, Pálfi György pedig a legjobb rendezőnek járó elismeréssel térhetett haza.

Premier: Május 20., péntek 20:00

Molnár Piroska Forrás: Vertigo Media

A Víkend a magyar thrillerek hiányát igyekszik pótolni a való életben is egy párt alkotó Gryllus Dorka és a Társas Játék-ból ismertté vált Simon Kornél főszereplésével. Vadregényes erdélyi tájakon és a Bakonyban forgatták a történetet, amely egy tragikus végkimenetelű illegális vadászat történetéről szól. A film Mátyássy Áron, az Aranyélet egyik rendezőjének munkája.

Premier: Június 3., péntek 20:00

Gryllus Dorka és Simon Kornél Forrás: InterCom

Az Ütős csajok a férfiasnak gondolt küzdősportokban bizonyított nők életébe enged betekinteni. Nordin Eszter rendezése három éven keresztül követte négy bokszolólány mindennapjait, és velük együtt kereste a választ arra, hogyan lehet lélekben is erősnek maradni a nehéz helyzetekben, vagy elfogadni a tényt, hogy sokszor a pénz – esetleg annak hiánya – minden törekvést felülír. Az HBO saját gyártású dokumentumfilmjében a többszörös világbajnok Miló Viktória is mesél sikereiről és visszavonulásának valódi okairól.

Premier: Május 22., vasárnap 18:45