Visszatérhet Beavis és Butt-head

Beavis és Butt-Head
Vágólapra másolva!
A Beavis és Butt-head alkotója, Mike Judge visszahozná a két idióta tinit a képernyőre, nem is akárhogyan: élő szereplőkkel.
Vágólapra másolva!

Mike Judge jelenleg nagyon jól elvan HBO-s vígjátéksorozatával, a Szilícium-völgy-gyel, a Radio Timesnak azonban úgy nyilatkozott, hogy szívesen visszahozná két ikonikus figuráját, Beavist és Butt-headet.

A csavar az, hogy a két idióta ezúttal nem rajzolt formában, hanem élő szereplőkként jelenne meg. Judge egyelőre nem tud senkit elképzelni a szerepekben, azt viszont hozzátette, hogy Beavist ma hajléktalanként látja.

Beavis és Butt-Head Forrás: MTV

A Beavis és Butt-head eredetileg 1993 és 1997 között ment az MTV műsorán, majd 2011-ben is készült még hozzá pár rész. A két srác méltán vált a videogeneráció szószólóivá, a produkcióból nagyfilm (Beavis és Butt-head lenyomja Amerikát), videojáték, képregény, sőt még pornóváltozat is készült.

A műsor sikeréhez nagyban hozzájárultak a zenei videók,

amelyeket a két haver a maga keresetlen modorában kommentált – ezek a minikritikák Judge saját improvizációi voltak (mind Beavisnek, mind Butt-headnek ő adta a hangját), állítólag egyik sem volt előre megírva.

Az odamondások így is olyan sikeresek lettek, hogy a zenekarok körében egy idő után már presztízsnek számított, ha Beavis és Butt-head megdicsérte őket: állítólag a Nirvana néhai énekese, Kurt Cobain is megtiszteltetésnek vette, amikor a két srác felmagasztalta a Smells Like Teen Spirit-et.