Alakul a szép új világ

Brave New World (US TV) film portrait HORIZONTAL
Brave New World (US TV) (1980) Dir: Burt Brinckerhoff Ref: TVB195AA Photo Credit: [ Universal TV / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Vágólapra másolva!
Alakul Aldous Huxley Szép új világ-ának tévés változata, egy képregényszerző is beszállt a projektbe.
Vágólapra másolva!

A Syfy csatorna és a Universal Cable Productions Grant Morrisont és Brian Taylort bízta meg, hogy készítse el a Szép új világ képernyős változatát – előbbi elismert képregényszerző, utóbbi többek között a Crank-filmeket és a Gamer-t írta és rendezte korábban.

A projekt terve már tavaly felmerült, most annyi derült még ki – az alkotók személyén kívül –, hogy Steven Spielberg közreműködő cégét, az Amblin Entertainmentet executive producreként nem a világhírű rendező fogja képviselni, hanem két társa, Darryl Frank és Justin Falvey.

Jelenet a Szép új világ alapján 1980-ban készült tévéfilmből Forrás: Universal TV / Kobal Collection

A forgatókönyvíró maradt Les Bohem, aki a szintén a Syfynak készített Harmadik típusú emberrablások-ért Emmy-díjat kapott, de ő jegyezte például a Daylight – Alagút a halálba vagy a Dante pokla forgatókönyvét is.

Aldous Huxley klasszikus regénye a huszonhatodik században játszódik,

amikor az emberi társadalmat kasztokra osztották fel, ami megszüntette a háborút és a szegénységet, cserébe viszont olyan dolgok is eltűntek, mint a család, a művészet vagy a vallás – az emberek így a hedonizmusba menekülnek, a legfőbb örömforrást a szex és a drogok jelentik.