Smink nélkül felismerhetetlenek ezek a sztárok

Lady Gaga
Vágólapra másolva!
Már jó ideje elterjedt a sztárok körében a smink és szűrő nélküli, „épp most ébredtem”-fotók divatja az Instagramon, de a legtöbben itt is csalnak, és még az ilyen képek kedvéért is felturbózzák magukat. A bátrabbak azonban bevállalják csupasz arccal is – még akkor is, ha így olyan előnytelen a végeredmény, hogy szinte rájuk sem lehet ismerni. 
Vágólapra másolva!

Chelsea Handler

Chelsea Handler műsorvezető-színésznőt elsősorban onnan ismerhetjük, hogy folyamatosan félmeztelen (vagy épp meztelen) fotókat posztol magáról, hogy így tiltakozzon az Instagram csendőrsége ellen, akik pornográf tartalomnak minősítve mindig eltávolítják a képeit.

Forrás: Mark Davis / Getty Images North America / AFP

Van, hogy egy-egy vicces fénykép megússza a dolgot (például amikor Reese Witherspoonnak kívánt boldog születésnapot egy szál zokniban), így a közönség is megszemlélheti a sztár pucérkodásait – ily módon annak is tanúi lehetünk, hogy Handler nem görcsöli túl ezt a sminkkérdést.

Az összes fotón smink nélkül, sőt meglehetősen nyúzott arccal látható – azok a képek sem kivételek, amiken nem a teste, hanem elsősorban a feje látszik. A színésznő szinte csak nyilvános megjelenéseire sminkeli ki magát, így Instagramját végiglapozva elég pontos képet kaphatunk róla, milyen is az igazi arca.

Demi Lovato

Ha Chelsea Handler a meztelen Instagram-fotók, akkor a Disney Channel egykori üdvöskéje a sminkmentes szelfik üdvöskéje. Folyamatosan natúr arccal posztol magáról fotókat a képmegosztó site-on, gyakran a „nomakeupmonday” (sminkmentes hétfő) tiszteletére.

Forrás: Jeffrey Mayer / AAPimages / DPA / AFP

Lovato ezeken a fényképeken egyáltalán nem néz ki rosszul, csak éppen nem hasonlít sminkelt önmagára – inkább olyan, mint egy átlagos lány a szomszédból. A sztárnak egyébként hátsó szándéka is van a szóban forgó fotókkal, hiszen van egy saját bőrápoló márkája, amely a természetes szépségre épít, és azt reklámozza ily módon.

Nicki Minaj

A hamarosan saját sitcommal jelentkező énekesnő minden megjelenésekor feltűnő make-upot visel. Az erős alapsminken kívül ennek legfőbb jellemzője a hangsúlyosan kihúzott szem és a hosszú, már-már Jessica Rabbitére emlékeztető műszempilla.

Forrás: Dennis Van Tine / Geisler-Fotopress / DPA / AFP

Ha azonban megnézzük az alábbi Instagram-fotóját, láthatjuk, mennyire megváltoztatja ez a nem is annyira drasztikus sminkbeavatkozás a sztár külsejét, akinek valójában nem is Kleopátra-szerű, macskás, mandulavágású a szeme, hanem kifejezetten nagy és kerek. Így viszont tényleg alig lehet ráismerni.

Tyra Banks

Ha nem is annyira eltúlozva, mint Minajra, de az egykori topmodellre is a macskásan kihúzott szemek a jellemzőek – és ha látunk róla egy smink nélküli képet, rá kell döbbennünk, hogy valójában neki sem ilyenek a szemei.

Forrás: Jason Merritt / Getty Images North America / AFP

Banks nagyon ügyesen sminkelhet (vagy jól választott sminkest), mert természetnél fogva kifejezetten gülü szemekkel rendelkezik (itt nemcsak jól láthatóak, de kissé rémisztőek is), amit azonban csodálatosan alakít át. A sztár ezenkívül, amikor sminkel, arcot is fest magának, hiszen ahogy az az alábbi képen is látszik, magában sokkal kevésbé jellegzetesek és kifejezőek a vonásai.

Sharon Stone

Az egykori bombázó ma már 58 éves, így az eddig említett sztároktól eltérően neki már azért kell sminkelnie, hogy valahogy eltüntesse az idő kegyetlen nyomait. Ez egyébként elég jól megy neki, hiszen a vörös szőnyegen a legtöbbször még régi fényében ragyog.

Forrás: Joe Scarnici / Getty Images North America / AFP

A színésznő ugyanakkor nem próbálja meg leplezni az igazságot, hiszen Instagram-oldalán több olyan fotót is megosztott már, amelyen natúr arccal, valamilyen hétköznapi helyzetben látható. Kétségtelen, hogy ezeken a képeken nem olyan lenyűgöző, mint ahogy megszoktuk, de a megmozdulás attól még nagyon rokonszenves – főleg, hogy több ilyen fényképen családi körben, fiaival együtt látható.

Katy Perry

A pályája során néhányszor már színésznőként is bemutatkozott énekesnő stílusa az egykori pin-up girlökét idézi, amibe az erős smink is beletartozik. A hatás pedig az esetében sokszor annyira mesterkélt, hogy hétköznapi közegben tényleg rá sem lehet ismerni.

Forrás: David Becker / Getty Images North America / AFP

Ami nem csoda, hiszen smink nélkül Perry kifejezetten jelentéktelen. Mint például az alábbi képen, amely azonban még mindig sokkal jobb, mint az a fotó, amit egy aljas merénylet keretében volt férje, Russell Brand rakott ki róla még 2010 szilveszterén a Twitterre. A borzalmas fényképet szinte azonnal törölték, de ide kattintva megnézheti, akinek van mersze.

Lady Gaga

A legutóbb az Amerikai Horror Story-ban látott énekesnőnek kifejezetten a védjegye a bizarr külső, a meghökkentő kosztümök mellett ideértve a már-már brutális sminkeket, sőt maszkokat is.

Forrás: Jamie McCarthy / Getty Images North America / AFP

Ezek azonban a hétköznapokban természetesen nem viselhetők, így Lady Gaga Instagram-oldala tele van az olyan „civil” fotóival, amelyeken visszafogott sminkkel, vagy éppen teljesen pőre arccal szerepel (egy albumot felénekelni a stúdióba például nem full színpadi sminkben megy).

Az ilyen természetes képeken az a legfeltűnőbb, hogy a sztárnak a sok vakolat nélkül is kifejezetten erős vonásai vannak, így ilyenkor tulajdonképpen nem egy másik, hétköznapi verziója áll előttünk, csupán feltárulnak valódi vonásai.

Marilyn Manson

Az androgün külsejű énekest szinte sosem láthatjuk színpadi smink nélkül, így a lentebbi felvétel igazi ritkaságnak számít. Elsőre nem is lehet eldönteni, hogyan sokkolóbb Manson külseje, hiszen a Marilyn Manson Wiki által közzétett rajongói fotón leginkább úgy néz ki, mint egy öregasszony.

Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

A sztár ugyanakkor rendszeresen feltűnik filmekben és sorozatokban is, amelyekben a legtöbbször civil külsővel vesz részt. Így ha kevésbé sokkoló, de az igazi arcát megmutató képet akarunk látni róla, elég, ha megnézzük a Kemény motorosok valamelyik 2014-es epizódját.