26 millió forintért mond egy poént a szőke bombázó

Kaley Cuoco
Vágólapra másolva!
Komédiasorozatban nagyon is megéri dolgozni: egy szitkom eleve 22-23 perc, szemben a 40-60 perces drámai epizódokkal, és ugyanolyan jól – ha nem jobban – lehet keresni velük.
Vágólapra másolva!

Kijött a legjobban kereső tévés komédiások listája. A Variety összeállítását Jim Parsons vezeti, aki az Agymenőkben szerepel, mint az köztudott. Ő egy epizódért egymillió dollárt, azaz 264-266 millió forintot markol fel. Ennyiből kijön a Válótársak vagy az Aranyélet első évadja. Sheldon egy részben talán ha tíz poént, vagy annak mondott beszólást mond, azaz

egy-egy tréfa 26 milliót, egy parányi pesti lakást ér, ha forintosítani akarjuk.

A csinos szőke Kaley Cuoco ugyanennyit visz haza, de Johnny Galecki sem marad le tőlük, azaz a Big Bang Theory estében nem a díszlet, inkább a gázsi viszi el a sok pénzt.

Kaley Cuoco Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jesse Grant

Dwayne Johnson a Ballers című sorozattal van képernyőn, ő a jelek szerint megér az HBO-nak 400 ezer dollárt részenként. Az E.T. egykori szöszije, Drew Barrymore a Santa Clarita Diet című Netflix-sorozatban látható, 350 ezer dollárért tréfálkozik epizódonként. Emma Stone és Jonah Hill is ugyanennyit kapnak részenként, ha igazak a piaci információk, ők a Maniac (Netflix) sorozatban komédiáznak.

Drew Barrymore Forrás: AFP/Angela Weiss

Nem mondunk újat azzal, hogy menő amerikai sorozatok szinkronhangjai enyhén szólva is többet keresnek, mint hazai kollégáik. Nancy Cartwright a Simpson-család egy-egy része után 315 ezret kap, de többen vannak ezzel így ebből a produkcióból. Ha úgy vesszük, nem is érdemtelenül, mert ez a televíziózás történetének leghosszabb ideje vetített animációs vígjátéksorozata, amely a nézők és a kritikusok körében is töretlen népszerűségnek örvend. Az 1989-ben indult műsor több mint 150 televíziós elismerést nyert, köztük például idén nyárig 31 Emmy-díjat.

Ty Burrell és felesége Forrás: AFP/Robyn Beck

275 ezer dollár a jussa Jeffrey Tambornak a Transparent című Amazon-sorozat egy-egy epizódja után. Nála 25 ezerrel kap kevesebbet Julia Louis-Dreyfus a Veep-ért, amely itthon Az alelnöknő címen megy. 250 ezer körül sokan kapnak hetente, ilyen Julie Bowen, Ty Burrell vagy Jesse Tyler Ferguson a Modern családból. A Variety szerint Sofia Vergara is „csak" ennyit kap, ami némiképp meglepetés: vagy az ABC ügyes, vagy a szereplők nem elég pénzsóvárak.