Meghalt Pat Harrington Jr. színész

TV Land's "Hot In Cleveland" And "Retired At 35" Premiere Party - Arrivals Celebrities RADIO Television Show GettyImageRank3
WEST HOLLYWOOD, CA - JANUARY 10: (L-R) Actors Pat Harrington, Valerie Bertinelli and Bonnie Franklin arrive at TV Land's "Hot In Cleveland" And "Retired At 35" Premiere Party on January 10, 2011 in West Hollywood, California. Valerie Macon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
86 éves korában elhunyt Pat Harrington Jr., akit számos sorozatban láthattak a nézők, Golden Globe-ot és Emmy-díjat is kapott.
Vágólapra másolva!

86 évesen, Los Angelesben hunyt el Pat Harrington Jr., miután egy ideje Alzheimer-kórban szenvedett. A színészt az amerikai nézők leginkább a One Day at a Time című, kilenc évadot megért szitkomból ismerhették, itt 199 epizódban játszott – alakításáért Golden Globe- és Emmy-díjjal is jutalmazták.

Pat Harrington Jr. a One Day at a Time karakterfotóján Forrás: CBS

Harrington 1949-ben tűnt fel először a képernyőn, és azóta szinte folyamatosan jelen volt a televízióban. Az itthon is látott sorozatok közül a Szerelemhajó-ban és a Gyilkos sorok-ban játszott több epizódban, de vendégszerepelt többek között a Columbo-ban, a Ki a főnök?-ben és az Öreglányok-ban is.

A Vérmes négyes partiján Valerie Bertinellivel és Bonnie Franklinnel Forrás: AFP/2011 Getty Images/Valerie Macon

A tévéipar a kétezres években sem feledkezett meg róla teljesen, egy-egy epizód erejéig közreműködött a Las Vegas-ban, a Félig üres-ben és a Férjek gyöngyé-ben is. Utolsó szerepét 2012-ben játszotta a Vérmes négyes-ben.