Fördős Zé: Mindig vannak olyanok, akik szeretnek beszólni

Fördős Zé gasztroblogger
Fördős Zé gasztroblogger, Origo interjú, 2015 április 29.
Vágólapra másolva!
Fördős Zé a Celeb vagyok, ments ki innen! játékosaként már kipróbálta, hogy milyen csapvíz és villany nélkül élni, a hamarosan rajtoló Farm-ban sem érezné elveszettnek magát. Az RTL Klub új realityjében műsorvezető lesz, és meggyőződése, hogy a játék sok eleme pozitív hatással lesz a nézőkre.
Vágólapra másolva!

Ott volt A konyhafőnök három, illetve a Konyhafőnök Junior első évadjában, rendszeresen főz a Street Kitchen-ben, és a Celeb vagyok, ments ki innen! csapatában is küzdött – tavasszal új szerepben, a Farm műsorvezetőjeként kerül képernyőre Nádai Anikó mellett.

Nem elég az elképzelés

A reality műfajával a dzsungelben találkozott először, már akkor arra gondolt, hogy szívesen lenne a műsorvezetők helyében.

"Szereplőként nagyon jól éreztem magam, de akkor is azt néztem, hogy mennyire jó lehet ilyen műsort végigvinni. A konyhafőnök-ben is úgy alakult időközben a szerepem, hogy vezettem is a műsort a zsűrizés mellett, így elkezdtem filózni azon, hogy ki kellene ebben a műfajban próbálni magam. Ennek néha hangot is adtam, így mikor elkezdődött a Farm válogatása, engem is elhívtak. Nyilván az még önmagában nem elég, hogy valakinek vannak ilyen elképzelései, de úgy tűnik, az RTL-nek tetszettem, és engem választottak" - mesélte az Origónak.

Fördős Zé lesz a Farm egyik műsorvezetője Fotó: Szabó Gábor - Origo

A műsorvezetők nem fognak a lakók közt élni a farmon, de alapvetően nem rettenne vissza ettől sem. "Mi csak közvetítjük, kommentáljuk az eseményeket, mint mondjuk a Való Világ műsorvezetői, akik szintén nem éltek a villában, csak figyelték a játékosokat, mint a nézők. Úgy gondolom, játékosként is megállnám a helyem, mert a világnézetemtől, a stílusomtól nem áll távol ez a világ. A Celeb vagyok...!-ban én voltam az, aki a legjobban bírta a nomád körülményeket,

Rám is passzolták a konyhai munkát, de szívesen elbabráltam vele, naponta háromszor főztem rizst vagy babot, hogy mindig friss legyen. Tökre élveztem ezt hetekig. Ha belátható határideig kell így élni, azt simán kibírom."

Irigy a beköltözőkre

Úgy gondolja, a húszmilliós nyereményen túl az élményekért érdemes belevágni a műsorba. "Szerintem ez nagyon poén. A dzsungeles műsorban jöttem rá, hogy a mai modern civilizált életformánk nem teszi lehetővé azt a megnyugvást és magunkba fordulást, amit ez a szituáció idéz elő. Nincs telefonod, nincs interneted, nincs tévéd, nincsen semmilyen kommunikáció a külvilággal, teljesen el vagy zárva.

szóval akkor fekszel, amikor lemegy a nap, és akkor kelsz, mikor reggel világosodik. Régen ez így működött, de mi már el vagyunk ettől szokva. Óriási élmény ebbe belecsöppenni, kicsit irigylem is azokat, akik majd beköltöznek."

Tipikus 21. századi srácnak vallja magát Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mivel tipikus 21. századi srácnak vallja magát, hosszú távon nem bírná a modern civilizációs eszközök nélkül, de pár hónapos kalandként simán belevágna. "Nem vagyok vidéki gyerek, nem szoktam fejni meg tyúkok nyakát átvágni, de ez mind az a kategória, hogy ha meg kell csinálnod, akkor elvégzed, mert nem lehetetlen. Nem hiszem, hogy gondjuk lesz a játékosoknak" - mondta.

Mindig van, aki szeret beszólni

Főként pozitív visszajelzéseket szokott kapni, de megtalálják a beszólogatók is.

"Alapvetően szeretnek a nézők, és örültek annak is, hogy látnak majd ebben az új műsorban, de mindig vannak olyanok, akik szeretnek beszólni valami olyat, hogy hát ez a csávó meg ki, vagy beírnak, hogy kidobják a tévéjüket az ablakon, ha meglátnak. A napokban volt egy jó fej kommentelő, aki utalva arra, hogy A konyhafőnök hatására a gyerekei elkezdtek főzni, azt írta, hogy ha most miattam disznót meg tyúkot akarnak tartani, akkor kinyír. Viccelt, de meggyőződésem, hogy a Farm-nak is lesz a főzőműsorhoz hasonló pozitív mellékhatása."

Bízik benne, hogy lesz a műsornak pozitív mellékhatása Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Ebben a realityben elkerülhetetlen a gasztronómia, hisz a versenyzőknek maguknak kell mindent megcsinálni, az étkezés pedig alapvető szükséglet. Sokat fognak főzni, és

- részletezte.

A bejelentés után néhány aggodalmaskodó levelet is kapott A konyhafőnök nézőitől, de egyelőre nem árulja el, hogy ott lesz-e a következő évadban. "Mivel eddig arról szóltak a pletykák, hogy csak én maradok a zsűriben, elkerültek ezek az üzenetek, de most, hogy bejelentették a Farm műsorvezetőit, többen elkezdtek találgatni. Hogy mi lesz a zsűri sorsa, az egyelőre maradjon titokban."