Egymillió euróra perli egymást Dirk Gerkens és az RTL

2016.05.06. 10:24

Közel egymillió euróra perelte be az RTL Csoportot a TV2 jelenlegi vezére, Dirk Gerkens, mert szerinte diszkriminatív módon mentették fel a posztjáról. Az RTL szintén egymillió eurós viszontkeresetet indított arra hivatkozva, hogy Gerkens megsértette szerződésében foglalt kötelezettségeit.

A Népszabadság információi szerint Dirk Gerkens, a TV2 jelenlegi vezére azt követeli az RTL-től, hogy fizesse ki neki a kirúgása miatt elmaradt munkabérét és járandóságait. A lap úgy tudja, a követelt összeg átszámolva közel 310 millió forint.

A német tulajdonban lévő tévétársaság 14 év után, 2015 márciusában vált meg korábbi vezérigazgatójától. Gerkensnek határozott idejű szerződése volt, és azt a tévé ideiglenes vezetője, az RTL Csoport regionális alelnöke, Andreas Rudas is elismerte, hogy még évek voltak hátra a megbízatásából - írják. Arról, hogy pontosan miért kellett mennie és milyen körülmények között váltották le, ellentmondásos információk jelentek meg a sajtóban.

Az RTL szintén egymillió eurós viszontkeresetet nyújtott be Gerkensszel szemben. A cég szerint a vezérigazgató több ponton is megsértette a munkaszerződésében foglalt kötelezettségeit.

Dirk Gerkens beperelte az RTL-tFotó: Marton Szilvia - Origo

Április második felében már tárgyalta a bíróság az ügyet, ahol először találkozhatott korábbi kollégáival a TV2 jelenlegi vezére. Gerkens korábban azt nyilatkozta, megromlott a kapcsolata Vidus Gabriellával és Kolosi Péterrel. Arról is beszélt, az érzelmek is szerepet játszottak abban, hogy tavaly elfogadta Andy Vajna felkérését a vezérigazgatói posztra. Kinezevése után az Origónak hosszabb interjút adott, amit itt talál.

Az Origo megkeresésére a csatorna annyit közölt, hogy a folyamatban lévő bírósági ügyről nem áll módukban nyilatkozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK