Elbukott utolsó sorozatuk, nem is kérnek többet

Vágólapra másolva!
A WGN America leállította az Underground című sorozatát, nem kér harmadik évadot – így viszont fikciós sorozat nélkül marad a tévétársaság.
Vágólapra másolva!

Áprilisban elkaszálta a csatorna az Outsiders című szériáját, május legvégén pedig jött a hír, miszerint a WGN America leállította az Underground című sorozatát, nem kér harmadik évadot belőle. A rating a 0.3-as első évad után 0.2-re csökkent a kereskedelmi célcsoportban, a teljes lakosságban pedig az egymilliós tábor egy év alatt 567 ezresre apadt.

Mindkét sorozatot a Sony gyártotta a WGN America csatornának (amely a Tribune Media része), amely így fikciós sorozat nélkül marad, és ez így is lesz egy darabig.

Forrás: Sony

Mivel a rengeteg kábeltévé, az öt nagy országos amerikai csatorna mellett számos új szereplő szállt be az utóbbi években a sorozatgyártásba (Netflix, Hulu, Amazon és társaik), túl nagy lett a verseny, és láthatóan nem minden cégnek éri meg drágán gyártatni fikciós szériát. Sokan profilt váltottak, például a korábban csak dokumentumfilmeket adó History legnézettebb műsora évek óta egy (scripted) sorozat, a Vikingek, amely magyarul is látható.

Az Outsiders még kapott némi esélyt a túlésére, lehet, hogy egy streaming-szolgáltató átveszi, és megrendel belőle egy újabb évadot.