Kasza Tibitől lefagyott a webshop, és tudja, mi a kritikus tömeg

kasza tibi
Kasza Tibi és Jagodics Rita, a Nagyker Konferencia főszervezője
Vágólapra másolva!
Kasza Tibi a VII. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencián beszélt hosszan netes működéséről. A tévés-énekes-social media sztár az influencerekkel való együttműködésről, a véleményvezérekkel való közös munka értelméről és a webes marketinges trendekről tartott előadást.
Vágólapra másolva!

"Az influencer egy ösztönös, vagy egy tanult online marketinges szakember. Ösztönös lehet azért, mert zsigerből érzi hogyan kell úgy tálalni egy terméket, hogy vonzó legyen. Tanult pedig lehet azért, mert fejleszti magát és így egyre jobb és jobb marketing eszközökkel tud dolgozni" - kezdte Kasza Tibi az előadását. Kiemelte azt, hogy nem az egymillió követő az ok, ami miatt együtt kell dolgozni egy influencerrel, hanem "az, hogy birtokában van a tudásnak, amely segtségével elért egy ilyen követőszámot.

tud segíteni az aknák elkerülésében. Vagyis az út az érdekes, a követők száma az már csak okozat".

"Az influencer zsigerből érzi, hogyan kell úgy tálalni egy terméket, hogy vonzó legyen" Forrás: SCH Tomi

Kasza szerint nem szabad görcsösen a lájkok számára és a kommentekre figyelni, mert ezek nem releváns adatok. "Rengeteg dolog torzíthatja a számokat. Például, ha egy kiskutya, vagy egy kisgyerek szerepel a képen. Ezért szeretnénk gyereket is. Nem, persze, hogy nem csak ezért... Viccelek!" - tette hozzá nevetve a TV2 műsorvezetője.

Felidézte azt az esetet, amikor vásárolni szeretett volna egy napszemüveget, de az üzlet tulajdonosa megtudta, hogy ki szeretne vásárolni. "Úgyhogy elkezdett győzködni, hogy odaadja ingyen, csak posztoljak arról, hogy tőlük van a napszemüveg. Mondtam neki, hogy én ilyesmibe már nem szoktam beleállni, de egye fene legyen: százezer forint barter értékben elviszek napszemüvegeket és posztolok. Gyakorlatilag

Mondtam, hogy semmi baj nincs. Megveszem a szemüveget, amit kinéztem és hadd menjek. Végül csak ráállt a barterre. Így hát 20 perccel később elkezdtem bosszantani a követőimet a közeli Starbucksból azzal, hogy lefotóztam a napszemüveget és kiírtam azt, hogy menő a szemcsi, de úgysem mondom meg honnan van. Az egésznek az lett a vége, hogy lefagyott a webshop, annyian akartak náluk ugyanolyat vásárolni, ami nálam is volt."

"Az egésznek az lett a vége, hogy lefagyott a webshop." Forrás: SCH Tomi

A közönség soraiból aztán elhangzott a kérdés, hogy a tornacipő és a napszemcsi még oké, de mi a helyzet akkor, ha mondjuk festékről van szó. "Megoldjuk, testvér, hívj fel" - hangzott a válasz.

Nincs két egyforma út, magyarázta Kasza, azzal folytatva, hogy sok különböző partnerrel dolgozott már együtt és szinte nem is volt ugyanolyan megoldás. Kiemelte azt, hogy nem feltétlenül vezethet sikerre egy influencerrel való együttműködés, pláne, ha esetleg a megrendelőtől idegen követőtáborral rendelkezik. Az együttműködései már úgy néznek ki, hogy 50 százalékban a felületeiről van szó, 50 százalékban viszont már inkább a social media know-how-val jelenik meg. Vagyis átnézi, hogy ki milyen hatékonyan dolgozik, mit csinálnak és abból kiindulva épít fel egy stratégiát. 3-6 hónapos időszak az a minimum, amellyel kampányokat tervez, nem hisz az egyetlen varázsposztban. "Elhiszem és elfogadom, ha valaki így akar költeni, de nem hiszek az ilyesmiben, főleg ebben a zajban, ami ma Facebook-on tapasztalható" - mondta.

A cikknek nincs vége, lapozzon!