Többen nézik a Tényeket, mint az RTL híradóját

Gönczi Gábor Marsi Anikó TV2 TV2 díszlet Tények megújult díszlet (24)
Gönczi Gábor, Marsi Anikó (24)
Vágólapra másolva!
A Tények mellett a Mokka is nagyon jól szerepel. Sokkal nézettebb, mint a rivális kereskedelmi tévé reggeli műsora, rendszeresen kiütéssel győz.
Vágólapra másolva!

Májusban is nagyon sikeres volt a TV2 Tények című műsora. A főműsoridős sávban, a teljes lakosság körében a Tények átlagos közönségaránya 22,8 százalék volt, míg a konkurens Híradóé 22,1 százalékot ért el. A Tények átlagos nézőszáma ebben a hónapban 611 ezer volt, míg a Híradó átlagos nézettsége (4+, Nielsen) 595 ezer volt.

Gönczi Gábor, Marsi Anikó Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A teljes lakosság körében májusban 20 alkalommal volt több nézője a Tényeknek, mint a Híradónak. Ha a közös idősávot nézzük, amikor a két hírműsor egymással szemben egy időben futott, akkor az elmúlt 31 napból 23 alkalommal bizonyult eredményesebbnek a TV2 hírműsora, vagyis nagy többségben a Tények megverte az RTL híradóját.
(A kereskedelmi célcsoportokban: 18-59-ben kétszer, 18-49-ben négyszer fordul ez elő.)

Andor Éva és Váczi Gergely Forrás: Facebook

A reggeli műsoroknál továbbra is a TV2 vezeti a versenyt. A Mokkának nincs riválisa a délelőtti idősávban. Közel minden ötödik tévénéző a Mokkával kezdi a hétköznap reggeleket (4+ SHR: 19,6 százalék). A kereskedelmi célcsoportban is kimagasló Közönségarányt ért el a műsor: 16,8 százalék volt a májusi átlaga a 18-59 évesek körében.

Istenes László, a Mokka egyik műsorvezetője Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Mokka májusi átlagos nézőszáma (151 ezer fő) a teljes lakosság körében négyszer akkora, mint a konkurencia Reggeli című műsoráé. A kiemelt 18-59 éves célcsoport körében is háromszoros a nézőszámbeli fölénye. A közös idősávban pedig, mikor egymással szemben egyszerre fut a két műsor, még nagyobb a Mokka előnye.