Meglepően nyíltan beszél olyan, az egész társadalmat érintő kérdésekről, mint a házassági mélypontok vagy a szoptatás. Miért döntött úgy, hogy nem a rózsaszín álomképet kommunikálja?

Mondhatjuk, hogy tudatosan választottam ezt a fajta kommunikációt, igen. A szoptatással kapcsolatban azt érzem, hogy sikerült úgy állást foglalnom az ügyben, hogy minden oldalról megértésre találjak. Nem minden kismama tud szoptatni, bármennyire is próbálkozik, sokszor nem jön össze, és akkor jön a tápszer. Én is megszenvedtem ezt, és nekem is jól jött volna a segítség, amikor már 21 napja fájt a mellem, és azon gondolkodtam, hogyha csak egy pici anyatejet eszik a baba, akkor jöhet-e egy pici tápszer.Szerencsére nekem sokat segített a férjem.Szeretném hangsúlyozni, hogy rossz szemlélet az, hogy a szoptatás az csak az anyuka dolga. A gyermek egészsége mindkét szülő feladata, így az apukának támogatnia és a segíteni kell ebben a nőt. A Facebookon rengeteg visszajelzést kaptam a többi kismamától, és boldog vagyok, hogy tudtam picit segíteni. Persze volt olyan történet is, ahol nem sikerült az áttörés, vagyis az anyuka továbbra sem tudta szoptatni a babáját.

A másik téma, amiről talán a megszokottnál kicsit nyitottabban beszéltem, az a házassági válság. Azt látom, hogy mostanában két véglettel lehet találkozni az újságokban. Az egyik, amikor olyan történetet látunk/hallunk, hogy földöntúli boldogságban él egy házaspár, éscsillámpónik szállnak le a házukra, olyan tökéletes minden.A másik véglet az, amikor azzal találkozunk, hogy „elvált az álompár." Én viszont nem akarom, hogy a házasságot ennyire feketének és fehérnek írják le a sajtóban, mert ez nem fedi a valóságot.

Som-Balogh Edina és férje a 2018-as Story-gálánFotó: Polyák Attila - Origo

Mi a valóság?

Hogy a házasság tele van munkával, kompromisszummal, feláldozással és felelősséggel. Az összecsiszolódás nem ér véget azzal, hogy kimondjuk az igent, a munka csak azután kezdődik! Abban sem hiszek, hogy az első veszekedés után azt kell mondani a másiknak, hogyha nem boldog, akkor menjen el. Ilyenkor csak a könnyebbik utat választjuk, én pedig nem vagyok az a fajta. Szóval igen, nálunk is vannak és voltak hullámvölgyek, de keményen dolgozunk azon, hogy jusson időnk egymásra, a családunkra, a boldogságunkra.