Nem sikerült átverni a tévénézőt - idősebb színészek gimis szerepben

Grease
Vágólapra másolva!
Nyilvánvalóan nem könnyű olyan 14-15 éves, ismeretlen ifjakat találni, akik színészetben tehetségesek, ráérnek pár hónapra, nem dermednek le a kamerák láttán, és megvan a kellő karizmájuk, hogy elvigyenek egy filmet vagy sorozatot. Ennek megfelelően sokszor a középiskolás, gimis szerepeket huszonéves színészekre bízzák, mert a stáb sem szeret eltölteni heteket azzal, hogy hatvanhatszor újravesznek valamit, mert a tini szereplő belesül a szövegbe. Gyakran azonban nevetségesek a 25 év körüliek, amikor el kell játszani egy sihedert. Íme, pár emlékezetes példa.
Vágólapra másolva!

Stockard Channing

Susan Williams Antonia Stockard 1944 februárjában született, Betty Rizzo volt a Grease-ben, ami viszont 1978-as. A szerepben kiváló volt, szerették a nézők, de nem lehet eltekinteni attól, hogy 33 lehetett, amikor felvették a filmet, és 34 éves, amikor bemutatták, amint érettségi előtt álló fruskát alakít.

Cory Monteith

A Glee című sorozat itthon is ment éveken át a tévében, ebben alakította az elvileg 16-19 éves Finn Hudsont. Az azonban többeknek feltűnhetett, hogy már bőven nem tinédzser, 31 éves volt, amikor befejezte a sorozatot. 31 évesen azonban meg is halt, erről itt olvashat.

Keiko Agena

Az itthon igen népszerű Szívek szállodája című sorozatban játszott (az elején) egy elvileg 16 éves karaktert. Annál a valóságban 11 évvel idősebb volt, 27 évesen kapta a szerepet. Sok ázsiai nőnél nem lehet megmondani, hány évesek, simán lehet tévedni 8-10 éveket is, így ő nem lógott ki annyira a mezőnyből, mint mondjuk Rizzo.

Shirley Henderson

Moaning Myrtle volt a 2002-ben bemutatott Harry Potter és a titkok kamrája című filmben. A Harry Potter és a tűz serlege idején viszont már kerek 40 éves volt, amivel nem lett volna baj, ha nem egy 16 éves karaktert kap.

Jason Earles

Egy időben itthon is volt Hannah Montana-láz, konkrétan minden 8-10 év körüli kislány Hannah Montana arcképével ellátott kispárnára, tolltartóra, pólóra és poszterre vágyott, csak a szülők pénztárcája és türelme szabott gátat a túlzott fogyasztásnak. Ebben a sorozatban bukkant fel az említett színész Jackson Stewart szerepében. 16-18 éves srácot alakított, de 34 éves volt, mire véget ért neki a sorozat és a gimi.

Michael J. Fox

Egyik nagy kedvencünk, Marty McFly volt a Vissza a jövőbe filmekben. Amikor a másodikat és a harmadikat forgatták, akkor a karakter 17 éves volt, a színész viszont már 29. Persze elfogadható magyarázat, hogy aki ennyit ugrál ide-oda az időben, és megérinti annak a veszélye, hogy megszakad a tér-idő kontinuum, annak lehetnek néha problémái azzal, hogy valójában hány éves.

Charisma Carpenter

Szerepe szerint Cordelia Chase volt a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban, amely itthon is szép nézettséggel futott évekig. A figura elvileg 17 éves volt, de tízzel több a színésznő, amikor a castingon megfelelőnek találták. 32 évesen még mindig tinilányt kellett alakítania.

Olivia Newton-John

Ha a Grease-zel kezdtük, akkor fejezzük is be azzal. 29 éves volt a színésznő, amikor a kamaszlány, középiskolás Sandy-t kellett eljátszania, és ahogy Rizzón vagy Kenickie-n, rajta is látszott a kor. Olivia Newton-John később azt nyilatkozta a Telegraph-nak, hogy Travolta annyira vonzó volt, és annyira akarta, hogy ő legyen a filmbeli partnere, hogy végül beadta a derekát. Nem is bánta meg, sőt, jó barátok lettek később.