Kudlik Júlia és Kissné Akli Mária kapta az NMHH díját

Kudlik Júlia
Vágólapra másolva!
A legendás műsorvezetőt, Kudlik Júliát, valamint az európai műsorszórás egyik hazai szaktekintélyét, Kissné Akli Máriát tüntette ki a színes televízió feltalálójáról, Goldmark Péter Károlyról elnevezett életműdíjjal Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke.
Vágólapra másolva!

Az NMHH közleménye szerint a budapesti díjátadón Karas Monika azt mondta: „A média szerepe olyan, mint egykor a tűzhelyé: ott van életünk közepében, körülötte gyűlünk össze.

Kissné Akli Mária, az NMHH Médiafrekvencia-tervezési és -Koordinációs Osztályának vezetője 1996-ban csatlakozott a hatóság jogelőd szervezetéhez. Munkájának gyümölcseként az egyre növekvő igényeknek megfelelő frekvenciaátrendezések, -felszabadítások születnek, és

több mint húsz éve példaértékűen képviseli hazánkat a nemzetközi szakmai szervezetekben.

Kiemelkedő sikereket ért el a digitális műsorszórás bevezetéséhez szükséges tervezésekben, koordinációkban - írták róla.

Kudlik Júlia Forrás: Magyar Televízió/Archív

Kudlik Júlia neve egybeforrt a magyar televíziózással, műsorain nemzedékek nőttek föl, több mint negyven éven át volt a Magyar Televízió meghatározó alakja. Emblematikus arca volt a Delta ismeretterjesztő műsornak, volt házigazdája a Táncdalfesztiválnak és számos népzenei vetélkedőnek is.

Az 1990-es években a Juli Sulival meghonosította a főzős és életmódműsorok műfaját.

Mindeközben olyan közhasznú műsorokat is vezetett, mint az Állatok védelmében vagy a Gazdit keresünk.

A Goldmark Péter Károly-díjat 2015 óta adományozhatja az NMHH elnöke olyan szakembereknek, akik a média területén, a műsorszórás és a médiaszolgáltatások fejlődéséért folytattak kimagasló színvonalú tevékenységet, valamint több évtizeden át végeztek kiemelkedő munkát.