A kilencvenes években szinte minden sarkon ott virítottak a plakátokon, elképesztő összegeket kaptak egy-egy hirdetésért, fotózásért, bemutatóért – mára azonban több közülük elmúlt 50 éves, érthető módon nem foglalkoztatják őket annyit. Mit csinál, hogy néz ki ma Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Linda Evangelista és a többi egykori szupermodell? Kattintson a cikkben található fotókra, nézze meg galériánkat is!

Cindy Crawford

Cindy Crawford 1998-ban – kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: AFP/Bertrand Parres

2000-ben hagyott fel a modellkedéssel, 2011-ben viszont visszatért a Vogue mexikói kiadásának címlapján, 2016-ban pedig már tinédzser lányával, Kaia Gerberrel pózolt a lap francia verziójának. Sikeres üzletasszony, saját kozmetikai termékeket, illetve bútorokat árul, lakberendezéssel kapcsolatban is érdemes tehát kikérni a véleményét. Tavaly újra leforgatta ikonikus Pepsi-reklámját, de olyan sorozatokban is láthattuk vendégszerepelni, mint a Jim szerint a világ vagy a Született szinglik.

Naomi Campbell

Naomi Campbell 1994-ben – kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: AFP/Gerard Julien

Még 48 évesen is tényező a divatvilágban, januárban ő zárta például a Valentino divatház tavaszi kollekcióját, ahol még a melleit is megmutatta. 1999 óta rengeteg saját parfümöt kiadott, komoly jótékonysági tevékenységet folytat, színésznőként is szívesen foglalkoztatják. Legutóbb a Kegyetlen csillogás című sorozatban láthattuk, korábban az Empire-ben és az Amerikai Horror Story-ban tűnt fel, illetve a Duran Duran és Anohni egy-egy klipjében vállalt szerepet.

Linda Evangelista

Linda Evangelista 1994-ben – kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: AFP/Gerard Julien

Már 1998-ban bejelentette, hogy visszavonul, de végül csak pár évig pihent a francia Riviérán, 2001-ben már ismét a Vogue címlapján virított, majd több divatcég kampányában feltűnt. 2006-ban fia született, de csak öt évvel később derült ki, hogy ki az apa: François-Henri Pinault, aki azóta már Salma Hayek férje. Evangelista két éve egy bőrápolási termékekkel foglalkozó cég, az Erasa alelnöke, kreatív igazgatója és reklámarca.

Claudia Schiffer

Claudia Schiffer 1994-ben – kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: AFP/Gerard Julien

A Guinness Rekordok Könyvé-be is bekerült azzal, hogy több mint ezer magazin címlapján szerepelt, ezek jó része azonban a kilencvenes évekre tehető – 2007-ben már arról panaszkodott, hogy a reklámkampányok jó részét nem modellekre, hanem énekesnőkre és színésznőkre bízzák. A kétezres évek elején több filmben – utoljára az Igazából szerelem-ben – láthattuk, 2011-ben ruházati láncot alapított, Matthew Vaughn rendezőtől három gyereke van.

Lapozzon a többi szupermodellért, akikről a kilencvenes években szintén sokat hallhatott!