20 év után véget ért a legnépszerűbb tévés vetélkedő

WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE UNITED STATES - MARCH 21:  WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE? - 4/10/01, Host Regis Philbin presented a $2,180,000 check to the latest millionaire winner Kevin Olmstead on the ABC Television Network's popular show, WHO WANTS TO B
UNITED STATES - MARCH 21: WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE? - 4/10/01, Host Regis Philbin presented a $2,180,000 check to the latest millionaire winner Kevin Olmstead on the ABC Television Network's popular show, WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE?. The Ann Arbor, MI, resident won the richest prize ever awarded by an American game show. Olmstead answered the 15th question and won the show's regular top prize of $1 million plus a bonus pool worth $1,180,000., (Photo by Maria Melin/ABC via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban is véget ért a Legyen ön is milliomos!, vagyis a Who Wants to Be a Millionaire?, húsz év után vették le a képernyőről.
Vágólapra másolva!

Nem készül több adás az amerikai Legyen ön is milliomos!-ból, amelyet a húsz év alatt Regis Philbin, Meredith Vieira, Cedric the Entertainer, Terry Crews, majd Chris Harrison vezetett.

A vetélkedő az 1998-as brit eredeti nyomán 1999-ben indult el az Egyesült Államokban: az első három évben az ABC-n ment, utána került át szindikátusi sugárzásba, országszerte adták kisebb-nagyobb adók.

Az első műsorvezető, Regis Philbin Forrás: ABC

Az USA-ban a húsz év alatt mindössze tizenketten nyerték meg a fődíjat, az első, John Carpenter már 1999-ben. Emlékezetes volt, hogy egyetlen segítséget sem használt fel, az utolsó kérdésnél is csak azért hívta fel az apját, hogy megmondja neki, most fog egymillió dollárt nyerni.

A Legyen ön is milliomos!-nak rengeteg verziója készült világszerte: az angol eredeti 2014-ben ért véget, itthon eredetileg 2000 és 2013 között ment, majd idén feltámasztotta a TV2.