Kiosztották az 59. Monte-carlói Televíziós Fesztivál Arany Nimfa-díjait, amivel a legjobb tévés teljesítményeket ismerik el számos kategóriában.

A legrangosabb európai tévés fesztiválon jórészt európai tévés produkciókat díjaznak, a legjobb fikciós program azonban idén egy amerikai sorozat, a Szökés Dannemorából lett.

A főszereplő, Patricia Arquette is megkapta a legjobb színésznőnek járó elismerést, a legjobb színész a francia Grégory Montel lett, akit a La Soif de Vivre című tévéfilmben láthattunk.

Patricia Arquette az Arany NimfávalForrás: AFP/Valery Hache

A legjobb drámai sorozat díját az olasz Briliáns barátnőm kapta, a legjobb vígjátéksorozat az izraeli On the Spectrum lett – előbbit mi is ajánlottuk ebben az összeállításban.

A drámai színészek és színésznők közül a skót Richard Madden és a luxemburgi Vicky Krieps teljesítményét ismerték el, a komikusok közül az On the Spectrum szereplőit, Niv Majart, illetve Naomi Levovot díjazták.

A legjobb nemzetközi sorozatok díjait a Doktor Murphy és a Halálos fegyver kapta, az életműdíjnak számító Kristály Nimfát Michael Douglas vihette haza, ahogy arról már beszámoltunk korábban.

A nyertesek teljes listáját itt találja.