Hatalmas adósságot hagyott a gyerekeire Terry Black

Terry Black
Vágólapra másolva!
Életük végéig eladósodott volna Dani és Fanni, Terry Black két árván hagyott, nevelt gyereke, ha nem mondanak le az örökségükről.
Vágólapra másolva!

Örökbefogadójuk egy hónapja, egy szívműtét után kapott infarktust, majd halt meg egy német kórházban. Terry Black a gyerekei nem tudták, mennyire súlyos az anyagi helyzetük. "Ahogy Terry papírjait átnéztük, sajnos kiderült, összesen nagyjából százezer euróra, azaz mintegy 33 millió forintra rúgnak a mindenféle tartozások. Fanni még kiskorú, úgyhogy neki a gyámhivatal intézi az örökségről való lemondását" - mondta a Blikknek Árvai Mónika, akit még életében jelölt meg Terry Black, hogy gondoskodjon a gyerekekről.

Forrás: TV2

Az örökségről való lemondással Terry tartozásai már nem szakadnak a gyerekek nyakába, ám 4000 eurót (1,3 millió forint) mindenképpen elő kell teremteniük ahhoz, hogy a nevelőapjukat a végakarata szerint temettethessék el.

"Sikerült elintézni, hogy ne kerüljön szociális temetéssel közös sírba, de a teste még a kórházban van és naponta növekszik a túltárolás költsége. Ezeket nekem számlázzák ki. Plusz, ha igazolom, hogy rendeztem az itthoni szertartás díját, akkor elhamvasztják aput és hazaszállíttatják a hamvait. Ez körülbelül egymillió forintnyi euróba kerül majd, de teljesíthetem a végakaratát. Rettenetes elveszíteni aput, aki nekünk mindkét szülőt jelentette, de a lelki teher a legfájdalmasabb, hogy nem tudjuk még eltemetni sem" - mondta a lapnak Dani.