A Dal 2020: egy rejtéllyel kevesebb

Nene zenekar
Vágólapra másolva!
A Nene zenekar nyerte a második válogatót, méghozzá úgy, hogy minden zsűritagtól megkapta a maximális tízest, így a közönség szavazataira nem is volt szükségük, automatikusan jutottak tovább. De honnan ered a Nene zenekar neve?
Vágólapra másolva!

„Mindannyian egy főiskolára járunk Székesfehérváron, így alakult a formáció. Elegünk lett abból, hogy mások számait játsszuk, eldöntöttük, hogy szeretnénk saját formációt, saját zenével. A banda nevéről a többiek győztek meg: a Nene az én becenevem volt, mert kisgyerekként bonyolult volt kimondani a Renit. Nenének hívtam magam" – emlékezett a zenekar énekesnője.

MTVA

„Ez egy hatalmas lehetőség, mert mi egy kezdő zenekar vagyunk. Szeretnénk megmutatni azt, hogy mi a mi stílusunk, mit szeretnénk elmondani a nagyvilágnak, és ez a felület tökéletes felület arra, hogy ezt kinyilatkoztassuk" – mondta Orsovai Reni.

MTVA

A zenekar Székesfehérváron alakult 2017 tavaszán. Első daluk 2017 nyár végén jelent meg 'Vártalak' címmel, majd szinte azonnal bejutottak A Dal 2018 top 30-as mezőnyébe 'Mese a királyról' című dalukkal. 2018-ban az Öröm A Zene országos döntőjének különdíjasai.

2019-ben turnéztak Felvidéken, olyan zenekarokkal játszottak együtt mint a Blahalouisiana és a Margaret Island, bemutatkoztak már EFOTT-on, LESZ Feszten és az A38 hajón is. 2020-ban ismét A Dal 2020 színpadán álltak Későre jár című dalukkal. Íme:

A tagok: Orsovai Reni (ének), Boda Evelin (basszusgitár), Vörös Milán (gitár), Márkosi József (zongora, moog), Varga Szabolcs (dob).