Szexuális zaklatási botrány robbant ki a Gyilkos elméknél

Criminal Minds, Gyilkos elmék
Vágólapra másolva!
A Gyilkos elmék alkotói tizennégy éven keresztül védték egy munkatársukat, aki folyamatosan zaklatott másokat – legalábbis ezt állítja egy új bírósági dokumentum.
Vágólapra másolva!

A tisztességes foglalkoztatásért felelős kaliforniai kormányszerv, a California Department of Fair Employment and Housing beperelte a Gyilkos elmék mögött álló cégeket, a Disney-t, a CBS Studiost és az ABC Studiost, valamint név szerint öt producert, Erica Messert, Harry Bringet, Breen Fraziert, Glenn Kershaw-t és Stacey Beneville-t.

Gyilkos elmék Forrás: CBS

A perirat szerint a fentiek mind védték a Gyilkos elmék egyik operatőrét, Greg St. Johnst, holott tisztában voltak vele, hogy zaklatja a férfi munkatársakat: állítólag rendszeresen fogdosta és csókolgatta a kollégáit, azok beleegyezése nélkül.

Johnst csak 2018-ban rúgták ki, miután a Variety megszellőztette az ügyet, előtte azonban tizennégy évig dolgozott a produkciónál – miközben onnan több olyan embert menesztettek, aki panaszkodott rá.

A bírósági keresetre egyelőre csak az ABC Studios reagált, szerintük a cég mindent megtett a biztonságos munkakörülmények megteremtéséért, a hatósággal is együttműködött a korábbi nyomozásban.