Perel a vízbe fulladt színésznő volt férje

The UNICEF Dia de los Muertos Black & White Masquerade Ball GettyImageRank1 People Topics Education VERTICAL Syria USA Day Of The Dead California City Of Los Angeles Hollywood - California CHILD ACTOR Photography Charity Benefit UNICEF Arts Culture and En
LOS ANGELES, CA - OCTOBER 30: Actors Naya Rivera (L) and Ryan Dorsey at The UNICEF Dia de los Muertos Black & White Masquerade Ball at Hollywood Forever Cemetery benefitting UNICEF?s education programs for Syrian children on October 30, 2014 in Los Angeles, California. Jonathan Leibson/Getty Images for U.S. Fund for UNICEF/AFP
Vágólapra másolva!
Naya Rivera volt férje szerint a színésznő halála megelőzhető lett volna, ezért fordult a bírósághoz.
Vágólapra másolva!

A nyáron vízbe fulladt Naya Rivera exférje, Ryan Dorsey a gyerekük nevében beperelt több szervezetet, amelyek szerinte felelősek a színésznő haláláért – még ha közvetett módon is.

Dorsey azt állítja, hogy a csónak, amelyet a volt felesége bérelt a Lake Piru nevű víztározónál, nem volt szabályosan felszerelve, nemcsak horgonya vagy kötéllétrája nem volt, de mentőmellény vagy mentőöv sem járt hozzá.

Naya Rivera és Ryan Dorsey 2014-ben Forrás: AFP/2014 Getty Images/Jonathan Leibson

A felperes szerint a tó állapotáért felelős állami szerv is hibázott, hisz annak ellenére nem helyeztek ki semmilyen figyelmeztető táblákat, hogy több haláleset is történt ott korábban. Mivel a Lake Piru mesterséges tó, az alja tele van törmelékkel, sok fa is van a mederben, illetve a fényviszonyok is rosszak a víz alatt – emiatt fulladhatott meg az egyébként kiváló úszónak számító Rivera is.

A színésznőnek júliusban veszett nyoma a kaliforniai víztározóban, négyéves kisfiát egyedül találták meg egy csónakban. A holttestre csak több nap után bukkantak rá, az esetről sokat írtunk annak idején.