Csúnya drogügybe keveredett az egykori Batman, Michael Keaton

Premiere of Disney’s "Dumbo" directed by Tim Burton Horizontal
US actor Michael Keaton arrives for the world premiere of Disney's "Dumbo" at El Capitan theatre on March 11, 2019 in Hollywood. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Vágólapra másolva!
Michael Keatont tizenhárom éve nem láttuk a képernyőn, de most főszerepet kapott egy új sorozatban.
Vágólapra másolva!

Az egykori Batman, a Birdman-ért Oscar-díjra is jelölt Michael Keaton kapta meg a főszerepet a Dopesick című sorozatban, amelyet Beth Marcy azonos című bestsellere alapján készít a Hulu.

A könyv és a nyolcrészesre tervezett széria a nagy amerikai opioidválságról szól, egy időben ugyanis rengetegen – 2017-ben például csaknem ötvenezren – haltak meg opioidtartalmú gyógyszerek túlfogyasztásától az Egyesült Államokban. A Dopesick a gyógyszercégek, orvosok, nyomozók és felhasználók szerepéről is vitát nyithat, több érintett családot bemutat.

Michael Keaton Forrás: AFP/Robyn Beck

A tévés verziót az Empire egyik alkotója, Danny Strong jegyzi, de az Esőember Oscar-díjas rendezője, Barry Levinson is közreműködik benne.

A színészek közül egyelőre nem ismerünk más nevet, Keatonnak mindenesetre hosszú idő óta ez lesz az első komolyabb tévés munkája: pár vendégszereptől eltekintve legutóbb 2007-ben láthattuk A cég – A CIA regénye című minisorozatban.