Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ezt nézze, ha hiányzik a Casa de Papel, A nagy pénzrablás!

Najwa Nimri, mint Zulema
© Roberto Garver
Vágólapra másolva!
A Bebörtönözve című sorozatban két olyan remek szereplő is játszik, akinek fontos szerepe van vagy volt A nagy pénzrablásban.
Vágólapra másolva!

A Casa de Papel a Netflix óriási sikere, hónapokon át a legnézettebb tartalma volt, ráadásul úgy, hogy nem angolul beszélnek benne – lévén spanyol sorozat. A nagy pénzrablás a magyar címe, itthon is a szolgáltató top 5-ös sorozatai közé került, de az utolsó évadra még jócskán várni kell, természetesen a koronavírus okozta leállások miatt.

A legutóbbi, negyedik évad jócskán hozott izgalmakat,

de kicsit már úgy tűnt, hogy húzzák-húzzák, amíg lehet, de közben kevesebb már az új ötlet, a túszdrámát pedig senki nem akarja ötven órát át nézni, néha önismétlőnek tűnt a sztori.

Amíg nem érkezik meg a folytatás, addig azoknak, akik megszerették a szereplőket, ideiglenes megoldás lehet a Vis a Vis, Bebörtönözve című sorozat, ebben főszerepe van Alba Floresnek (Nairobi) és Najwa Nimrinek (Alicia Sierra). Noha őket nehéz elfelejteni, azért elevenítsük fel, kiket játszottak: előbbi a banda alaptagja, Tokio és az átállt felügyelőnő, azaz Raquel mellett a legfontosabb női karakter volt, utóbbi pedig 17 részben játszott, csodálatosan hozta a szívós, dörzsölt főrendőrt (más kérdés, hogy terhesen, a nyolcadik hónapban nyilván nem engedné senki, hogy egy ilyen izgalmas ügyön, túszdrámán dolgozzon).

A Vis a Vis egy börtönös sorozat, tehát éppúgy zárt tereken játszódik, mint a Casa de Papel nagy része, csak előbbiben fegyőrök vannak, utóbbiban túszejtők, az átlagosnál összeszedettebb és profibb bankrablók. Mindkettő spanyol sorozat, nem mennek a szomszédba a teátrális, kicsit túljátszott jelenetekért. Mindkét sorozat alapvetően egy belső csopordinamikát mutat be, azt, hogyan változnak az erőviszonyok, a pozíciók egy zárt térben lévő csoporton belül. És mindkettő előszeretettel alkalmazza az epizódvégi cliffhangert, hogy mindenképp térjen vissza a néző a következő epizódra.

Najwa Nimri, mint Alicia Sierra

A Bebörtönözve első évadjának főszereplője gyenge, törékeny, védtelen lényként kezdi, olyan, mint egy ázott kis veréb az elején, majd amikor már arról van szó, hogy elveszítheti a babáját, akkor kijön belőle egy másik, lényegesen harciasabb, elszántabb, kegyetlenebb énje. Macarenát Maggie Civantos alakítja, miatt is érdemes nézni a sorozatot,

de nem olyan karakteres, mint az első évad két gonosza,

akiket történetesen pont azok alakítanak, akiket látunk A nagy pénzrablásban is. Civatnos amúgy a Lányok a vonalban spanyol sorozatban folytatta, és ott volt a Vis a Vis: El Oasis című 2020-as szériában is.

Najwa Nimri, mint Zulema

Alba Flores nagyszerű színésznő, nem véletlenül kapja sorra a munkákat, Saray szerepében is hiteles, erős figura a sorozatban. A börtönös sorozatban az első évad karizmatikus főgonoszát a már említett navarrai és jordán származású Najwa Nimri alakítja, neki még rabként is elég nagy hatása van arra, mi történik benn, a rácsok mögött. Kettejük miatt is érdemes nézni a sorozatot esősebb nyári napokon, vagy épp bágyadt, fülledt estéken – sok agyalást nem igényel, de egyszeri szórakozásnak megteszi, szolgál pár kiszámíthatatlanabb fordulattal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről