Meghalt a kétszeres Oscar-jelölt Buck Henry

101 Greatest Screenplays - Inside EOS1DMkII-232489 57259284
BEVERLY HILLS, CA - APRIL 06: Writer Buck Henry attends the 101 Greatest Screenplays gala reception at the Writers Guild Theater on April 6, 2006 in Beverly Hills, California. (Photo by David Livingston/Getty Images) *** Local Caption *** Buck Henry
Vágólapra másolva!
Meghalt Buck Henry amerikai színész és forgatókönyvíró, aki a pályája során harminc filmet és sorozatot írt, és több mint hatvanban szerepelt. 
Vágólapra másolva!

89 évesen szívrohamban halt meg egy Los Angeles-i kórházban Buck Henry, akit a Diploma előtt forgatókönyvéért, illetve Warren Beattyvel közös rendezéséért, az Ép testben épp, hogy élek-ért Oscar-díjra jelöltek.

Buck Henry Forrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/David Livingston

Rendezőként csak kipróbálta magát, forgatókönyvíróként viszont összesen harminc filmet és sorozatot jegyzett 1961-től kezdve. A legismertebb munkája a Diploma előtt volt, de olyan alkotásokat is neki köszönhetünk, mint A balfácán című széria, az 1970-es A 22-es csapdája, a Mi van, doki?, a Majd' megdöglik érte vagy a Zsenikém – Az ügynök haláli.

Színészként 63 produkcióban közreműködött, az általa írt filmekben – például a Diploma előtt-ben, A 22-es csapdájá-ban – is vállalt kisebb szerepeket. Benne volt A játékos-ban vagy a Bajnokok reggelijé-ben is, és olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Falcon Crest, a Mesék a kriptából, a Will és Grace, a Vérmes négyes, a Különleges ügyosztály.