Budapestre jön számos sorozatsztár

2020.01.22. 11:26

Augusztusban rendezik az első magyar Comic Cont.

A Comic Con, főleg az Egyesült Államokban, a film- sorozat- és képregény-rajongók többnapos, nagy fesztiválja, ahol találkozhatnak a kedvenceikkel, hallgathatnak beszélgetéseket a színészekkel, producerekkel, rendezőkkel, kérdezhetnek is tőlük. Vetítések is vannak, különleges ereklyékhez lehet hozzájutni, fotót készítetnek sztárokkal, és sok százan, ezren, be is öltöznek filmes vagy sorozatos karakternek, teljesen megszokott, hogy fel-alá járkál Csubakka, Pókember, E. T., Indiana Jones, Leia hercegnő és a többiek.

New York Comic Con, 2019Forrás: AFP/2019 Getty Images/Craig Barritt

Az első Budapest Comic Cont a Meex, a PlayIT és a Mineshow rendezvénysorozatok szervezője augusztus 15-16-án rendezi meg. Filmes előadások, szakmai beszélgetések, közönségtalálkozók lesznek a fókuszban, de teret kapnak a videojátékok, a képregények, a kártyajátékok és az e-sport is, valamint a látogatók vásárolgathatnak mindenféléket, többnyire kedvezményes áron – írta a gamestar.hu.

"Hatalmas lehetőség és kihívás számunkra, hogy megrendezhetjük az első magyarországi Comic Con-t. Több országban jártam és látogattam végig a rendezvényt, mert cégünk már évek óta tervezi, hogy ezt a nemzetközi szinten is ismert fesztivált elhozza a hazai érdeklődők számára. A Comic Con egy popkultúrális, műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő, hatalmas buli. A látogatók jellemzően többféle érdeklődési körrel rendelkeznek - és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni. A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására mind a kiállítás részét fogják képezni" - mondta el Csanda Gergely, a rendezvény szervezője.

Friss