Támadják Al Pacino első tévésorozatát

2020.02.24. 19:31

Az auschwitzi emlékhely és múzeum vezetői szerint veszélyes az a fajta történelmi pontatlanság, ami Al Pacino első tévésorozatában, a Hunters-ben látható.

Történelmi pontatlansága miatt támadják a Hunters című szériát, amely a hetvenes évek New Yorkjában játszódik, egy csapat nácivadász ügyködik ott azon, hogy az Egyesült Államokba szökött magas rangú tisztek ne hozhassák létre a negyedik birodalmat.

Al Pacino és Logan Lerman a Hunters című sorozatbanForrás: Amazon

Az auschwitzi emlékhely és múzeum vezetői a Twitteren keltek ki egy jelenet ellen, amely egy emberekkel vívott, halálos sakkjátszmát mutatott be, miközben hasonló játékokra nem volt példa a koncentrációs táborokban:

A szervezet szerint egy ilyen kegyetlen játék kitalálása "nemcsak veszélyes ostobaság és karikatúra, de jövőbeli tagadókat is hozhat", szerintük az áldozatok emlékét csak úgy lehet méltósággal megőrizni, ha a valóban megtörtént borzalmakra emlékszünk.

A Hunters alkotója, David Weil közleményben válaszolt, azzal védekezett, hogy nem dokumentumfilmet akart forgatni Auschwitzról: a kifogásolt jelenetet szimbolikusnak szánta, remélte, hogy azon keresztül is meg tudja mutatni a táborokban zajló kegyetlenséget, az emberi életek semmibe vételét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK