Új, izgalmas műsorokkal indítja a tavaszt az Ozone TV

Vágólapra másolva!
Több új, ismeretterjesztő, tudományos és szórakoztató műsorral készül a tavaszra az Ozone TV, külön téma lesz az űrkutatás, Magyarország kevésbé ismert, nem hétköznapi épületeit is bebarangolhatjuk, és új részekkel folytatódik a más országokat sajátos módon bemutató sorozat is. Ruff Zoltán, a Life TV-t és az Ozone TV-t üzemeltető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott az Origónak.
Vágólapra másolva!

Milyen új műsorok indulnak?

Megújult arculattal és tartalommal indítottuk el az Ozone Tv-t, Magyarország egyetlen „zöld csatornáját". A nézők által megszokott régi műsorok is új köntösbe öltöztek. Célunk az, hogy napjaink legfontosabb társadalmi kérdéseivel, - mint a környezetvédelem, klímaváltozás - közérthető módon foglalkozzunk, válaszokat találjunk, gondolkodásra késztessünk, a jelenünket és jövőnket meghatározó kérdésekben párbeszédet kezdeményezzünk.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az Ozone Univerzum az első és egyetlen olyan saját gyártású dokumentumfim – sorozat jelen pillanatban Magyarországon, amely a világ jelenleg egyik legdinamikusabban működő ágazatával, az űrkutatással foglalkozik.

A téma szakértői és kutatói segítik kollégáinkat egy naprakész, aktuális és sok tekintetben unikális műsor elkészítésében.

A Titokzatos Magyarország, olyan ismeretlen helyekre kalauzolja el a nézőket, amely valamilyen titkot, érdekességet rejt. Egyszóval, hazánk felfedezetlen kincsei kerülnek napvilágra., mint például: titkos repülőgépgyár Budapest alatt, szellemjárta kastély a Balatonnál.

Az Ozone utazás a világ országait, városait, tájait mutatja be, mégpedig a műsorvezető-szerkesztő saját nézőpontjából és szemszögéből. Egyedi stílus, humor és történelmi, történeti hitelesség egyaránt jellemzi.

Mely korábbi műsorok térnek vissza? Ezek mennyiben változnak?

Aktualizáltuk, naprakészebbé szerkesztettük az Ozone Televízió egyik közkedvelt műsorát is az Egyenlítőt. Ez egy kimondottan ismeretterjesztő, környezetvédelmi magazin, friss hírekkel, tudományos igényű magyarázatokkal, mondhatni válaszokkal. Hetente egy adásban pedig olyan témákban kezdeményez vitát és ezáltal párbeszédet, ami meghatározó a társadalom, az emberiség jelene és jövője szempontjából.

A klímaváltozástól a környezetvédelemig, vagy éppen a természeti katasztrófákig igyekszünk mindent megmutatni a mindennapok híreiből.

Mi a csatorna célcsoportja?

Az Ozone elkötelezett, a napi politikától mentes, értékek mentén működő televízió, amely mindenkit szeretne megszólítani, aki érdeklődik a környezet és társadalom fontos kérdései iránt.

Kik a csatorna arcai, kik a műsorvezetők?

Szándékaink szerint egy fiatalos, modern, a mai kor kihívásainak mindenben megfelelő televíziót hoztunk létre. Garancia erre a csatorna két ismert arca: Bárány Róbert és Rideg Richárd. Fiatalosan laza, lendületes és olykor tabukat nem tisztelő stílusuk mellé egyedi képi világ is társul, egyéni látásmód, sajátos nézőpont jellemzi karakterüket és műsoraikat is.

Life TV

A Titokzatos Magyarország hány helyszínt járt be? Melyik talán a legizgalmasabb?

A Titokzatos Magyarország egy többrészes sorozat, az ország extravagáns, különleges vagy éppen nyers helyeiről, mint például ipartelepek, érdekes múzeumok, félelmetes átjárók, bunkerek vagy éppen geológiai formációk.

Titkok már nem nagyon vannak, de más perspektívák, rejtett kincsek és izgalmas történetek igen. Részenként hat-nyolc helyszínt jár be a stáb. Az első részben mindenképp érdekes a Csepeli szabadkikötő, ami egy szárazföldi, de mégis "tengeri kikötő" vagy éppen a nyolcadik kerület egyik bugyrában rejtőző Boszorkánymúzeum.

Az Ozone Utazás milyen helyszínekre viszi el a nézőket márciusban?

Ozone Utazás márciusban Sri Lankára kalauzolja el a nézőket. A dolog apropója, hogy a tavaly húsvéti terrortámadás után a stáb kíváncsi volt, hogy milyen az ország jelenlegi állapota. Ezúttal nem annyira a nevezetességek vannak a fókuszban, hanem az utcai érzetek, az ország titkos kis szegletei.

A másik célpontja a sorozatnak Horvátország, mégpedig egy olyan Horvátország, amit kevésbé ismerünk. A film pikantériája, hogy egy olyan országban mutatunk meg különleges és nem frekventált helyszíneket, melyet elviekben talán a legjobban ismerünk. Ráadásul leszűkítjük a kört az ország közelebbi, északi részeire, ami tele van különleges meglepetésekkel.