Gyógyíthatatlan betegséggel küzd Kovács Áron

Észbontók
Kovács Áron
Vágólapra másolva!
Kovács Áron kisgyerekként tudta meg, hogy cukorbeteg.
Vágólapra másolva!

Először készül diabetológiai ismeretterjesztő színpadi előadás a cukorbetegségről, a darabban pedig a műsorvezető is szerepet kapott: egy apát játszik, akinek kiderül a lányáról, hogy cukorbeteg. Úgy érzi, a saját történetét élheti át újra a másik oldalról. Kovács Áronnak egy vírusos megbetegedést követően kisgyerekként kellett szembesülnie azzal, hogy gyógyíthatatlan beteg, és élete végéig inzulinos kezelésre szorul.

Gyerekként ez egy tragédiának tánik, szerencsére a szüleim fantasztikus emberek" - mondta a Borsnak, és arról is beszéltek, hogy a segítségükkel nem a lemondásokra kellett koncentrálnia, hanem új kihívásként tekintettek a helyzetre.

Forrás: VIASAT3/Sághy Tímea

hosszú lelki őrlődési folyamat, és míg magával a betegségével igen, ezzel a részével senki nem foglalkozik Magyarországon, pedig legalább olyan fontos lenne, hiszen az ember lelkéből indul ki minden. A legrosszabb a folytonos éberség, hogy önvizsgálattal kell élni, de ennek is van haszna: ez a fajta önvizsgálat előre viszi az ember szellemi fejlődését" - mesélte.