Nagyszabású koncerttel készül 75. születésnapjára Demjén Ferenc

Story-gála: Demjén: "Nem hagytam abba" Demjén Ferenc
Vágólapra másolva!
A Kossuth-díjas énekes, szövegíró, zeneszerző nemcsak családi körben ünnepel a jeles évfordulón, hanem az Sportarénában is színpadra lép. A művészt december 21-én a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában is felköszöntik majd, este pedig hallható lesz az ünnepelttel egy interjú a Nagyok című zenés portréműsorban, amelyben családjáról és gyerekkoráról is mesél. A hirado.hu további exkluzív tartalmakat is tartogat az évfordulóra!
Vágólapra másolva!

Demjén Ferenc alkotásain generációk nőttek fel, munkássága az egyetemes magyar kultúra részét képezi – dalait és gondolatait az elmúlt évtizedekben számos alkalommal tűzte műsorára a közmédia. A Kossuth-djías művész hamarosan 75. születésnapját ünnepli, nem is akárhogyan: december 30-án arénás koncertet ad a jubileumi évfordulón.

Magyarország egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb könnyűzenei szövegíróját és előadóját, a Tűzkerék, a Bergendy és a V'Moto-Rock zenekarok emblematikus alakját a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában köszöntik fel a jeles napon, amikor épp Debrecenben ad majd koncertet. A rádió esti zenés portréműsorában, a Nagyokban pedig egy interjút hallhatnak a művésszel a hallgatók, amelyben nemcsak pályája állomásairól, hanem gyerekkoráról és családjáról is mesél.

Forrás: Polyák Attila/Origo

„Diósgyőrben születtem, de Budapesten nőttem fel - el sem merem mondani, hogyan. Kisgyerekként csendesen meghúztam magam, leginkább magamban gondolkodtam. Tinédzserkoromra ez megváltozott, és 20 éves korom után már nem volt időm jól viselkedni, mert zenész lettem. A bátyámmal már a kezdetektől szerettük a zenét, zongoráztam, majd az apámtól megkaptam az első gitárom. Mindig vonzott a zene, de végül vegyészeti iskolába kerültem, ahol érettségit szereztem, noha sosem foglalkoztam vegyészettel egy percet sem. Elég hamar láttam, hogy a zenélés lesz az utam" – kezdi a Nagyok műsorában Demjén Ferenc, aki első koncertjeiről, a turnézásról is mesél kulisszatitkokat, majd azt is felfedi, hogy soha nem tanult hagyományos értelemben énekelni vagy zenélni, autodidakta módon lett belőle zenész.

A művész a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójához is csatlakozott: a kampány keretében felajánlott egy limitált példányszámban megjelent bőrkötéses, dedikált életrajzi könyvet, amely a napokban jelent meg, Álmok könyve címmel.

A további részletek a Kossuth Rádió zenés portréműsorában lesznek meghallgathatók, december 21-én. Ezenfelül a jeles napon érdemes a hirado.hu oldalát is követni, ahol exkluzív tartalmakkal készülnek Demjén Ferenc születésnapjára.