Napokig feküdt lélegeztetőgépre kötve Delhusa Gjon

Delhusa Gjon
Vágólapra másolva!
Delhusa Gjon oltástagadó volt, mielőtt tavaly télen megfertőződött, majd olyan súlyos állapotba került, hogy mentőt kellett hívni hozzá.
Vágólapra másolva!

Az énekes a vasárnap este adásba kerülő Frizbi felvételén mesélt a kórházban töltött 23 napról, amelyből majd egy héten át mesterséges kómában, lélegeztetőgépen tartották. Gjoni saját bevallása szerint "végigment a halál ösvényén, ahol látta a pokol bugyrait, mielőtt elindult az életet jelentő fényesség felé."

A zenész eleinte azt gondolta, hogy otthon átvészeli a koronavírus-fertőzést, de végül már csak a földön feküdt, és mozdulni sem tudott a fájdalomtól. Amikor már a légzés is nehezére esett, segítséget hívott.

Forrás: Delhusa Gjon/Faceboook

"Tíz napig rengeteg gyógyszert kaptam, de nem javult az állapotom, egy ponton már nem is ettem, ekkor jöttek az ápolók, és felvittek az intenzív osztályra. Ekkor már nem igazán voltam magamnál. Arra emlékszem, hogy erős gumipántokkal leszorítottak, majd jött a sötét éjszaka, vagyis kómába tettek" - mondta.

Lassan haladtam, és jobbra-balra nyitva voltak ajtók. Arra emlékszem, hogy katlanszerű dolgokat láttam. Olyan volt, mint a kohókban, pattogott a felforrósított vas. Valami erő, mintha az ördög húzott volna befelé ezeken az ajtókon, de én megtámaszkodtam, és nem mentem. Csak haladtam tovább, és egyszer csak megláttam a folyosó végén a tündöklő fényt, és arrafelé húzott valami. A következő kép már az volt, hogy lassan nyitom a szemem, és meglátom az ablakot, az őszi leveleket, és csak annyit mondtam: Élek!" - mesélte.

Az ébredés után hosszú gyógyulás vár Gjonira. Ahhoz is napok kellettek, hogy képes legyen egyedül enni, vagy önállóan néhány métert sétálni.

De akkor már tudtam, hogy megfogtam a talajt és túlélem. Napról napra lettem jobban. Összesen huszonhárom napot voltam kórházban, de a huszadikon már könyörögtem a dokiknak, hogy engedjenek haza" - mesélte a zenész Hajdú Péternek.

Forrás: Delhusa Gjon/Facebook

Delhusa az orvosoknak, a fizikai állapotának, de mindenekelőtt a mérhetetlen szerencsének köszönheti, hogy élve került le a lélegeztetőgépről.

Azt mondogattam, hogy adják be annak, akinek két anyja van! Ma már nem értem, miért csináltam ezt a sok hűhót! Felhagytam a sok összeesküvés-elmélet olvasásával, amivel tele van az internet. Egyet tudok, a lélegeztetőgépről tízből egy ember jön vissza..." - tette hozzá.