Meghalt Antal Imre örök jó barátja, Jenei József

"Tönkrement az életem, mióta meghalt!" - Antal Imre egykori barátjának szomorú vallomása
Vágólapra másolva!
Meghalt Antal Imre jóbarátja, Jenei József, aki odaadással ápolta a beteg műsorvezetőt, sőt, a halála után is őrizte az emlékét. A férfinak évek óta csak egy kívánsága volt, hogy láthassa régi jóbarátja sírját. Erre azonban már nem került sor, írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Tavaly még azért küzdött Jenei József, hogy a tizenhárom éve elhunyt Antal Imrének emléktáblát állítsanak egykori otthona és kedvenc vendéglője házának falán. A tábla el is készült, ám Jenei már nem láthatta. A balatonfenyvesi téliesített nyaralójában lakó férfi ugyanis combnyaktörése és szívproblémái miatt nem tudta vállalni a budapesti utazást.

– Márciusban tört el a másik lába, akkor kórházba került, megműtötték, majd kiengedték. Egy ideig otthon ápoltuk, de sajnos egyre rosszabbul lett, enni és inni sem tudott egy idő után, ezért újra kórházba került, ahonnan sajnos már nem jöhetett haza – mondta a Blikknek Temleitner Lászlóné Szilvia, Antal Imre keresztlányának édesanyja.

Antal Imre Fotó: MTI/Beliczay László

Jeneit nagyon megviselte Antal Imre tizenhárom évvel ezelőtti halála. Szinte a saját életét is feladva, egészen addig gondozta a legendás tévést, amíg Antal Imre a gyógyíthatatlan rákbetegek hospice-házába került. Barátjának halála után hiába kapta meg az örökségét, mindent elvitt a bank a tartozások fejében, ezért kellett vidékre költöznie.

. – A 43 év alatt sokszor vitáztunk, ugyanis nem vagyok egy egyszerű ember. De annyi mindenen átmentünk ketten... Nagyon büszke voltam rá, hogyan tűrte a súlyos betegségét. Mindennap gondolok rá, valamiről mindig eszembe jut. Próbálok nem elkeseredni, hiszem, mindig lesz valahogy... - mondta korábban a lapnak.