Csúnyán átverték a TV2 műsorvezetőjét, ötmillió forintjába került

Vámos Erika
Vágólapra másolva!
Csalót bízott meg 2017-ben Vámos Erika: a kivitelező lelépett három és fél millióval, másfél milliós kárt okozott, és még neki állt feljebb.
Vágólapra másolva!

A férfi nemcsak a TV2 műsorvezetőjét, hanem összesen 140 embert károsított meg kisebb-nagyobb összegekkel. Vámos Erika egyik utolsó átverésének lett áldozata, nem sokkal az ő esete után került börtönbe, és máig ott van.

A történet egy rosszul szigetelt tetővel kezdődött. Vámos Erika és párja elutaztak egy hosszú hétvégére, hazaérkezésükkor szembesültek azzal, hogy beázott az otthonuk. "A bokámig állt a víz, a szőnyegek úsztak, a kád is rázott, a WC rázott, mindenütt áram volt"- idézte fel a Blikknek. A ház hónapokra lakhatatlanná vált. A műsorvezető fél évig ismerősöknél, albérletben, vagy épp szállodákban húzta meg magát.

Forrás:Facebook/Vámos Erika

A beázás estéjén Erika ügyvédje előkészített egy nyilatkozatot, amelyben a kivitelező elismerte, hogy ő a hibás, sőt azt is aláírásával hitelesítette, hogy mennyi pénzt vett fel előlegként. Emiatt pereskedésre nem is volt szükség. "Ha mindenhonnan csak ennyi pénzt vitt el, akkor az már egész nagy összegű károkozás és csalás bűntette, ahol tudatosan megtévesztett embereket, szerintem nem én voltam a legnagyobb károsult. (...) Évekkel ezelőtt azt kérte tőlem az ügyvédje, hogy engedjem el a felét. Ha 2 és fél millióban meg tudunk állapodni, akkor augusztusig odaadják" - mondja, de azóta is hiába várja a pénzt.