Sorra búcsúznak a zenésztársak Kóbor Jánostól

Kóbor János egész alakos fotó énekel énekes FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS KÉPKIVÁGÁS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY
Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a zenekar beat-mise turnéjának első állomásán, a Budapest Parkban 2015. május 30-án este. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, 78 éves korában meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja. A halálhírt a zenekar közölte hivatalos közösségi oldalán, ahol folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánítások. A legendás énekestől a rajongók mellett sorra búcsúznak a zenésztársak is, elözönlötték a fényképei a Facebook- és Instagram-oldalakat.
Vágólapra másolva!

Nagy Feró hosszabban is mesélt az Origónak, amit itt tud elolvasni, és Pataky Attila is elmondott pár történetet. A közösségi oldalak is tele vannak búcsúzó üzenetekkel.

Presser Gábor is omegás volt az LGT előtt. "Vajon mi van a papíron? Az biztos, hogy dalszöveg, valami kézzel írott. Az írógéppapírnál kicsit kisebbnek látszik. Biztos, hogy stúdióban vagyunk, azt sejtem, a Tízezer lépés lemez felvételei idején készülhetett a fotó. Nincs a képen semmi rossz, két ember dolgozik. De ha ránézek, elfog a szomorúság. Melyik dal lehet? Már nem tudjuk meg soha.
Jaj, Mecky " - írta Presser.

Facebook

Demjén Ferenc 2019-ben volt legutóbb színpadon Kóbor Jánossal. „Láthatsz, hogyha tengert úszunk át / Felhőkről lábat lógatunk / Ezek mi vagyunk / a szabadság vándorai" - idézte saját dalát Demjén, az alábbi fotó mellett.

Facebook

Földes László Hobo egy hosszú Facebook-posztban emlékezett meg a 78 éves korában meghalt Kóbor Jánosról Búcsúztató címmel. "A veszteség felmérhetetlen. Egy káprázatos előadó, zenei vezető és egy végtelenül közvetlen, tisztalelkű, mindenkivel barátságos és segítőkész ember hagyott itt minket.
Összeszorított szájjal, lesütött szemmel és dübörgő szívvel kívánom, hogy legyen neki könnyű a föld" - zárta a sorokat.

A Tankcsapda az elsők közt búcsúzott. "Életfogytig rock and roll... Nyugodj békében, Kóbor Mecky! R.I.P." - írták a fotó mellett.

Caramelt megrázta a hír, és arról írt a bejegyzésében, hogy Kóbor Jánost soha nem fogják elfelejteni. "Az igazi Legendákat soha nem feledjük! Élő Legenda volt! Kimondhatatlanul nagy veszteség, hogy elment. Ma tényleg nincsenek szavak... Részvétem minden szerettének!" - üzente.

Muri Enikő közös képet mutatott, és így írt: "Őszinte részvétem az egész családnak. Nyugodj békében. Mindent nagyon köszönök!", és az Omega A keresztút vége című dalának szövegét is közzétette: "Emeld fel a tekinteted, a keresztút véget ért/ Előtted áll egy új világ, a végtelen messzeség/ Fejed felett kinyílt az ég, indulnod kell tovább/ A kételkedésre nincs idő, vár rád egy új világ."

Tóth Gabi egy fekete-fehér képpel és egy rövid üzenettel búcsúzott. "Isten veled" - írta az oldalán, mint ahogy Pápai Joci is ugyanezt írta Kóbor János képe mellett.

Kozma Orsi is röviden búcsúzott: "Isten Veled Kóbor János" - írta az Instagramon. Lotfi Begi is ugyanezzel a fotóval reagált a hírre, és így köszönt el az énekestől: "Nyugodj békében!"

Hajdú Péter ugyan nem zenész, de nagyon kedvelte az Omega frontemberét, ő így köszönt el: "Nagyon szerettem! Isten veled Mecky..."