Tíz tévésorozat, amelyet várunk 2022-ben

Lord of the Rings, House of the Dragon, Obi-Wan Kenobi, 2022 legjobban várt sorozatai
Vágólapra másolva!
2021-ben a járvány ellenére is indultak remek sorozatok, és ha minden jól megy, 2022 sem lesz unalmas év az amerikai tévéiparban: jön elvileg a Trónok harca előzménye, A Gyűrűk Ura képernyős változata és az Így jártam anyátokkal női verziója, miközben Tom Hanks és Steven Spielberg új háborús történeten dolgozik, Will Smith vígjátéksorozata pedig drámai formában éled újjá. Íme, tíz izgalmas projekt, amelyet érdemes lesz várni.
Vágólapra másolva!

How I Met Your Father (Hulu, január 18.)

A magyar címe Így jártam apátokkal lenne, hisz az Így jártam anyátokkal női verziójáról van szó, a főszereplő a Lizzie McGuire egykori címszereplője, Hilary Duff lesz. A színésznő alakítja Sophie-t, aki – Ted Mosbyhoz hasonlóan – a jövőben meséli el a gyerekeinek, hogy a 2020-as években miként találkozott az apjukkal. Miután az eredeti sorozat óta egy kis idő is eltelt, Sophie már nem szórakozóhelyeken, inkább randialkalmazásokon keresztül keresi majd a nagy őt.

Pam & Tommy (Hulu, február 2.)

A minisorozat Pamela Anderson és rockzenész exférje, Tommy Lee viharos kapcsolatát, illetve ellopott szexkazettájuk történetét mutatja be – amiről itt írtunk hosszabban. A női főszerepet a Downton Abbey-ben is látott Lily James alakítja, aki elképesztő átalakuláson ment keresztül Anderson megformálásához, napi öt órát töltött a sminkszobában. A másik címszereplő A Sólyom és a Tél Katonájában a Tél Katonáját játszó Sebastian Stan lesz.

Bel-Air (Peacock, február 13.)

A Will Smith karrierjét megalapozó vígjátéksorozat, a Kaliforniába jöttem ezúttal komoly drámaként tér vissza a képernyőre: szintén arról fog szólni, amiről az eredeti széria – hogy egy fekete srác Philadelphiából Kaliforniába kerül a rokonaihoz –, csak épp nem a lazább kilencvenes években, hanem napjainkban fog játszódni. A projekt alapja egyébként egy rövidfilm, amelyet Morgan Cooper készített afféle gondolatkísérletként, előzetesként egy nem létező filmhez.

Halo (Paramount+, első félév)

Az azonos című, igen népszerű videojáték-sorozat az alapja az új sci-finek, amely a huszonhatodik században játszódik, és az emberiség harcát mutatja be egy idegen lényekből álló szövetséggel. A szériát több magyarországi helyszínen, Budapesten és Győrben is forgatták, a főszerepet – a játékokból jól ismert Master Chiefet – Pablo Schreiber játssza, akit például az Amerikai istenekben vagy a Narancs az új feketében is láthattunk az utóbbi években.

Tales of the Walking Dead (AMC, nyár)

Folytatódik a The Walking Dead-franchise is: a Fear the Walking Dead és a kevésbé sikeres The Walking Dead: World Beyond után egy újabb spin-offot kapunk, amely ugyanabban a posztapokaliptikus, zombiktól hemzsegő világban játszódik. Az antológikus széria sajátossága lesz, hogy minden epizód önálló történetet fog elmesélni, a korábban már bemutatott karakterek mellett viszont új szereplőkkel is találkozhatunk.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon is olvashat öt izgalmas projektről!