Sztrókot kapott Szombathy Gyula

Szombathy Gyula, interjú, 2020
Budapest, 2014. december 4. Szombathy Gyula az Apa szerepében Petr Zelenka Hétköznapi őrületek című komédiájának fotóspróbáján a budapesti Thália Színházban 2014. december 3-án. Az előadást Béres Attila rendezésében december 6-án mutatják be. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A 77 éves Szombathy Gyula nemrég komoly szívműtéten esett át, ám alighogy a gyógyulás útjára lépett, sztrókot kapott. A színművész állapota kielégítő, a beszéde tökéletes, a járása azonban bizonytalan.
Vágólapra másolva!

„Kórházban fekszem, mert sztrókot kaptam egy szívműtétem után... Szerencsére a beszédközpontomra nem volt hatással, inkább a járásom lett bizonytalan. Még három hetet minimum a rehabilitáción kell töltenem. Most a gyógyulásra szeretnék koncentrálni, ezért kérem a média munkatársait, hogy ne zavarjanak" –nyilatkozta Szombathy Gyula.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A színművész egyébként azt mondta, biztos benne, hogy hamarosan jobban lesz, hiszen nem adja fel, a gyógyulásra koncentrál. Szombathy Gyulának nem ez az első komolyabb megpróbáltatása, korábban őszintén beszélt rákbetegségéről, amit sikeresen legyőzött. A színésznél a nyugdíjba vonulása után, 2017-ben diagnosztizálták a rettegett kórt - írta a Ripost.