Ennyi pénzt keresnek a magyar tiktokkerek 2022-ben

Boros Márcselló 2022. május 15-én már 471 ezer magyar követővel bírt a TikTokon, 34 millió like-ot szerzett
Vágólapra másolva!
Magyarországon az elmúlt években jócskán megnövekedett az influenszerek száma, akik különböző platforomokon próbálnak egyre több megtekintést és követőt gyűjteni. Kellő kitartással és kreativitással fel lehet építeni egy sok tízezer követővel rendelekző oldalt, ebből pedig meg is lehet élni. Van olyan magyar tiktokker, akiről jó eséllyel nem is hallott, de megkeres hevi 8 millió forintot posztolással. 
Vágólapra másolva!

Jelenleg a TikTok dönt meg minden rekordot, ha a felhasználók számáról és a tartalomgyártói számokról van szó. Az influenszerek bizonyos platformokon pénzt is tudnak keresni a megtekintések után, mások az együttműködésekből próbálnak pluszjövedelemhez jutni. A YouTube-on már évek óta él a lehetőség, hogy egy bizonyos követőszám és megtekintés szám után a tartalomgyártó jelentkezhet az "adsense programba." Egy népszerű youtuber már meg tud élni a reklámpénzekből, melyeket a megtekintések után kap.

Boros Márcselló 2022. május 15-én már 471 ezer magyar követővel bírt a TikTokon, 34 millió like-ot szerzett instagram.com/boros_marcsello/

A tiktokkerek a youtuberekkel ellentétben csak az együttműködésekből keresnek pénzt. A TikTok ugyanis egyetlen lehetőséget szolgáltat a tartalomgyártóknak, hogy pénzt keressenek - élő adásokat kell tartani a rajongóknak, amiben más tartalomgyártókkal versenyeznek - aki több pontot gyűjt az nyer. A pontokat a rajongók küldik, akik pénzért vásárolnak digitális ajándékokat, amiből egy bizonyos százalékot a tartalomgyártó kap majd meg. Egy népszerű tiktokker egy videóért akár 200-300 ezer forintot is elkérhet manapság, a TikTok élő adásokból ennél sokkal többet lehet keresni.

Demeter Hajnalka és Boros Márcselló az egyik legismertebb hazai tiktokker páros, akik több százezer követővel rendelkeznek és már hónapok óta tartanak rendszeresen élő mérkőzéseket az oldalaikon. Hajnalka egy friss videójában elárulta, hogy Márcselló akár heti kétmillió forintot is megkeres az élő mérkőzésekkel.