Megérkezett a Szelfi Egyetem előzetese

Szelfi Egyetem
Vágólapra másolva!
Népszerűek, befolyásosak, stílusosak, és már a puszta létük is formálja a közízlést. A követőkkel együtt azonban az irigyek száma is növekszik, akik szívesen letaszítanák a Szelfi Egyetem influenszer álompárját a jól kiérdemelt trónjukról. Ez a kiindulása Bánszki Kristóf elsőfilmes rendező alkotásának, amely várhatóan még idén debütál majd a közönség előtt. A Nemzeti Filmintézet gyártási támogatásával készült produkció mélyreható társadalomkritikát és impozáns – neves hazai színészeket, zenészeket és influenszereket felvonultató – szereposztást ígér az online véleményvezérek koráról.
Vágólapra másolva!

2021 áprilisában 7 kisjátékfilmet részesített gyártási támogatásban a Nemzeti Filmintézet, köztük a Bánszki Kristóf rendezésében készülő, Szelfi Egyetem címen futó alkotást. Az influenszerek életébe bepillantást engedő kisjátékfilm négynapos forgatása szeptember 20-án fejeződött be. A film a Szelfi Egyetem álompárjának, Rómeónak és Anabellnek, az ország legfelkapottabb influenszereinek egy napját meséli el. Közös profiljukon csak 12.763 követés hiányzik az egymillióhoz, amely országos rekord. Ám a felhők fölött járó párosnak nem várt fordulattal kell szembenéznie, és a cukormáz repedezni kezd a tökéletes életükön.

A film nem csak egy egyszerű szerelmi történet, fontos társadalmi kérdésekkel is foglalkozik. Tükröt tart napjaink közösségi média trendjeinek, és bepillantást enged a néző számára a tökéletes szelfik és posztok mögötti világba.

Forrás: Szelfi Egyetem

A forgatókönyvet Bánszki Kristóf, Horvathati és Svraka-Gévai Juli írta. A film főszereplője Pribelszki Norbert rapper, dalszerző és Nagy Blanka modell, további szerepekben Tóth Andi énekesnő és Varga Izabella, Fröhlich Kristóf, Csoma Judit, Elek Ferenc, és Tasnádi Bence színművészek láthatók. A film operatőre Nagyistók Máté, vágója Nemes Tímea, zeneszerzője Závodi Marcel, producere Dr. Nagy Endre. A gyártó az Üveghegy Film Kft. A filmet beválogatták a Magyar Mozgókép Díj kisfilmes jelöltjei közé.