Rockzenei műsor indul vasárnaponként a Petőfi Rádióban

zene zenész gitár music musician guitar rock metal
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Újabb tematikus zenei műsorral bővül a Petőfi Rádió műsorkínálata: már nemcsak Nagy Feró a Petőfi Rockkal, hanem a HammerWorld zenei magazin egyórás műsora is várja a műfaj kedvelőit a Petőfi Rádióban.
Vágólapra másolva!

A tavaly megújult Petőfi Rádió valamennyi zenei műfajt felvette repertoárjába, így a legújabb popzenék mellett az underground és az elektronikus szcéna előadói is feltűntek a kínálatban, amely júniustól egy aktuális műfaji trendeket és érdekességeket felvonultató műsorral egészül ki. A csatorna a Beatrice Kossuth-díjas frontembere, Nagy Feró és a Petőfi Rock című műsora előtt, a nagymúltú hard rock és heavy metal magazinnal, a HammerWorlddel közösen, új rockzenei műsort indít. A Petőfi Rock x HammerWorld aktualitásokkal és a magazinból is megismert rovatokkal, interjúkkal jelentkezik vasárnaponként 19 és 20 óra között.

"Kortárs, progresszív könnyűzenei adóként keressük a szakmai kapcsolódásokat, amelyek által naprakészen, magas minőségben kiszolgálhatunk olyan közönségigényeket is, amelyek kifejezetten egy stílusra, hangzásvilágra koncentrálnak. Ez a szándék hívta életre a Petőfi és HammerWorld együttműködését. A magyarok érzelmi és zenei világától, nagyon nem állnak távol a keményebb műfajok, a HammerWorld magazin léte és sikerei is ezt bizonyítják. Azzal, hogy ebben a műsorban összebútoroztunk, csatornát nyitottunk az elképesztő szakmai és műfaji tudással rendelkező HammerWorld szerkesztői gárda az általuk képviselt zenei világ és hallgatók között" – részletezte az együttműködés létrejöttét Béli Ádám, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

A Petőfi Rock x HammerWorld műsorvezetője, Cselőtei László, a HammerWorld magazin alapítója és vezető szerkesztője lesz.

A médiaszakember számára nem ismeretlen műfaj a rádiózás; az ő nevéhez fűződik a Petőfi Rádió 1990 és 1994 között készült Heavy Metal Híradó című műsora.

„Olyan zenéket válogatunk a szinte végtelen kínálatból, amelyek tele vannak dallamokkal, érzelmekkel, könnyen befogadhatóak és szerethetőek. Célunk, hogy bemutassuk, milyen sokszínű ez a világ itthon és külföldön egyaránt, milyen értékeket rejt zene és szövegek szempontjából" – fogalmazott Cselőtei László, akinek műsorvezetőtársa Pintér Miklós, a Grungery és a HammerWorld magazin szerkesztője lesz.

A műsorban hozzájuk és a más irányból érkező, nyitottabb zenehallgatókhoz fogunk szólni. Sztorikban, a zenekarokhoz kapcsolódó történetekben nem lesz hiány, szórakoztató formában, első kézből fogjuk tálalni az újdonságokat a hazai és nemzetközi rock és metal színtérről"- tette hozzá Pintér Miklós, a Petőfi Rock x HammerWorld műsorvezetője.