A magyar zenéé lesz a főszerep a Petőfi Rádióban

2022. augusztus 20.
Vágólapra másolva!
A nemzeti ünnepen a hazai előadók legjobb dalai kerülnek a zenei kínálatba, de a budapesti rakparton is a Petőfi Rádió magyar zenéi szórakoztatják majd az ünneplőket.
Vágólapra másolva!

A Petőfi Rádió augusztus 20-án a történelmi múlt mellett a magyar zenét is ünnepli, ezért az

államalapítás napján kizárólag magyar előadók dalai csendülnek fel a kínálatban.

A hallgatókat tematikus programajánló is várja: az esemény nagykövete, Borbás Marcsi, a közmédia népszerű főzőműsorának háziasszonya a budapesti főhelyszínről jelentkezik be a Szent István Napok színes programkavalkádját bemutatva.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Petőfi Rádió zenei szerkesztői által összeállított lejátszási lista szórakoztatja majd az ünneplő közönséget, így a legnagyobb hazai slágereket hallgatva sétálhatnak végig a rakpartokon. Az augusztus 18-tól 21-ig tartó rendezvénysorozaton élőzene is várja a látogatókat: négy különböző helyszínen lépnek fel a magyar zenei élet ismert előadói.

Koncertet ad többek között Nagy Feró és a Beatrice, az EDDA Művek, az Ivan & The Parazol és a Csík zenekar is.

A közmédia egész napos tematikus műsorfolyammal készül az államalapítás ünnepére. Augusztus 20-án élőben ünnepelhet együtt az ország a közszolgálati csatornákon, valamint színes, ismeretterjesztő tartalmakat láthatnak. A részletes műsorkínálat elérhető a Médiaklikken, a Műsorújság menüpontban.

Nagy Feró énekes, a Beatrice rockegyüttes frontembere Forrás: MTI/Mohai Balázs