A II. Erzsébet előtt tisztelgő tematikus nap kiugró nézettséget hozott a HírTV-nek

II. Erzsébet brit királynő, II. Erzsébet temetése, temetés, halála, II. Erzsébet halála, királynő, royals deat, III. Károly brit király, koporsó
Britain's King Charles III (L), Britain's Camilla, Queen Consort, Britain's Princess Anne, Princess Royal, Vice Admiral Timothy Laurence, Britain's Prince Andrew, Duke of York, Britain's Prince Edward, Earl of Wessex, Britain's Sophie, Countess of Wessex, Britain's Prince William, Prince of Wales, Britain's Prince George of Wales, Britain's Catherine, Princess of Wales, Britain's Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex walk behind the coffin of Britain's Queen Elizabeth II as they leave Westminster Abbey in London on September 19, 2022, after the State Funeral Service for Britain's Queen Elizabeth II. (Photo by Ben Stansall / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Kiugró nézettségi adatokat és piaci részesedést hozott a HírTV-nek az az egész napos műsorfolyam, amellyel a televízió II. Erzsébet emléke előtt tisztelgett, illetve közvetítette az elhunyt uralkodó temetését. A királynőről szóló, Magyarországon egyedül a HírTV-n sugárzott exkluzív dokumentumfilmre szintén tömegek kapcsoltak.
Vágólapra másolva!

2022. szeptember 19-én teljes napon (02:00-25:59) a HírTV az AGB mérés bevezetése óta az eddigi legmagasabb mért átlagos piaci részesedését érte el mind a felnőtt lakosság (5,96% shr), mind pedig a 18-59 éves lakosság (3,92% shr) körében.

Mindkét célcsoportban ez a kiugró érték a 3. legjobb nézettségű csatornává emelte a hírcsatornát. A HírTV-re 1 285 098 felnőtt kapcsolt, és egy átlagos elért néző 103 percet töltött a csatorna nézésével.

Forrás: AFP/Ben Stansall

A II. Erzsébet (1926-2022) – Végső búcsú II. Erzsébet királynőtől c. egész napos műsorfolyam 821 756 főt tudott elérni és a tévét nézők 10,31%-a választotta (felnőtt lakosság). A műsor adásideje alatt a (10:36-18:18) a HírTV a 3. legsikeresebb csatorna volt mind a 18+, mind a 18-59 évesek (7,79% shr) körében. A magas iskolai végzettségűeknél (18+) viszont nem volt másik csatorna amelyik jobb teljesítményt tudott volna elérni, mint a HírTV a közvetítés alatt (16,81% shr).

Az esti Tisztelet Őfelségének a Királynőnek c. angol dokumentumfilm szintén kiugró nézettséget jelentett a csatornának.

A BBC által készített és Magyarországon kizárólag a HírTV-n sugárzott exkluzív dokumentumfilm több mint fél millió nézőt vonzott (510 182 RCH) és 5,73%-os közönségarányt ért el (felnőtt lakosság). A közel 6%-os piaci részesedéssel az esti órákban a műsor adásideje alatt a 3. legnézettebb csatorna volt a HírTV (csak a TV2 és az RTL Klub tudott nagyobb értéket elérni).

A budapesti felnőtt lakosság körében pedig még ennél is jobb eredményt ért el a HírTV, hiszen a 2. legnagyobb nézettségű televíziós adó volt.