Ők a legidiótább nevű sztárok

Ben Affleck románcai nettó vagyonuk alapján, Ben Affleck, Jennifer Lopez,  Los Angeles Special Screening Of "Marry Me" GettyImageRank2 arts culture and entertainment celebrities film industry Vertical
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 08: (L-R) Ben Affleck and Jennifer Lopez attend the Los Angeles Special Screening of "Marry Me" on February 08, 2022 in Los Angeles, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP (Photo by Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem szép dolog megmosolyogni vagy kinevetni valakit azért, mert nem átlagos keresztevet kapott, vagy azért, mert különös, szokatlan a vezetékneve, de ettől függetlenül van lista a legfurább nevű hírességekről is – erre került fel Ben Affleck, aki egyben Géza is, a 15. helyen található.
Vágólapra másolva!

A ranker.com oldalán mindenfélére lehet szavazni: voksolhatunk minden idők legvonzóbb színésznőjére, a legjobb Marvel-filmekre, a legszexibb popsztárokra, koreai színésznők frizurájára, megcsalós sorozatokra, az év legfájdalmasabb szakítására és arra is, kinek a legkerekebb a feje a sztárok közül. Ugyancsak lehet szavazni arra, kiknek van a legfurcsább neve, és erre a listára került fel most Ben Affleck, aki egy magyar családi barát után a Géza keresztnevet is megkapta.

Ben Affleck és Jennifer Lopez Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Frazer Harrison

A Géza név persze csak külföldön lehet különös, amúgy a 12-14. századi oklevelekben valamint a régi krónikákban Geyza, Geisa és Geicha alakban olvasható, de előfordul Geythsa, Geisce regis, Geche regis, Gyesse regis formában is. Állítólag török méltóságnévből keletkezett, a jelentése hercegecske. A 20. században gyakori volt, 2000 óta nincs a száz legnépszerűbb magyar keresztnév között.

Affleck szüleinek jó barátja volt a szomszédjuk Kaliforniában, aki történetesen magyar volt, miatta lett Géza a baba, aki később világhírű lett, mostanában pedig Jennifer Lopezzel való esküvője miatt különösen sokat szerepelt a lapokban. "Csak lélekben vagyok kicsit magyar, mert a szüleim egyik szomszédja, és jóbarátja egy Géza nevű magyar származású holokauszttúlélő volt, akit annyira tiszteltek, amiért leugrott a németországi haláltáborba tartó vonatról, hogy a Géza lett a második keresztnevem. Nem használom, de tudom, hogyan kell ejteni helyesen" – nyilatkozta a színész.

De kik vannak még a listán?

Quentin Jerome Tarantino csak a 64. helyen áll, Charlie Irwin Sheen hárommal előzi meg, előtte pedig Chris Julius Rock tanyázik. Leonardo DiCaprio, Drew Barrymore vannak az 51. és az 50. helyen, előbbi a Wilhelm, utóbbi a Blyth keresztnév miatt. A 40. és az 50. hely között van Kevin Norwood Bacon, Demi Gene Moore és Zach Knight Galifianakis, többek közt.

Will Smith Forrás: AFP/Robyn Beck

Will Smith valójában Willard Carroll Smith, Jr., ő is a listán a 30. és 40. hely között, akárcsak a Trónok harca egyik főszereplője, Kit Harington (ő a Catesby keresztnév miatt) illtve Poppy Montgomery, aki egyben Petal is.

A top 30-ért lapozzon!