Drámai vallomás: Várkonyi András először beszélt a lánya haláláról

Várkonyi András és lánya, Andrea
Vágólapra másolva!
Várkonyi András először beszélt arról a fájdalomról, amit lánya elvesztése jelent.
Vágólapra másolva!

Várkonyi András négy éve veszítette el felnőtt lányát. Először szólal meg a tragédia óta, azt mondja, talán tud segíteni a sorstársainak.

Az ember védekezőképessége ebből indul ki, hogy velem ez nem történhet meg" - kezdte megtörten a visszaemlékezést a színész a Tények Plusznak.

Várkonyi András négy évvel ezelőtt veszítette el 39 éves lányát, Andreát. "Nagyon színes egyéniség volt, nagyon szerették a kollégák is. Többen mondják, hogy a betegségébe közrejátszott az ő belső frusztrációja, hogy nem játszhatott főszerepeket, hogy nem vették fel a főiskolára. Ő nem tartotta magát sikeresnek. Kívülről ő sikeresebbnek látszott, mint amilyennek ő érezte magát. És elképzelhető, hogy szomatikusan ez érintette őt."

Várkonyi András és lánya, Andrea Forrás: Várkonyi Andrea

A 72 éves színész munkával próbálta átvészelni az embert próbáló, sokszor őrjítő nehézséget. Egyetlen nap szabadságot se vett ki, hogy ne fulladjon bele a gyászba.

Beépült a rutinba a temetőlátogatás, eleinte hetente, aztán most már kéthetente, mert az ember nem akar beleőrülni se."

Várkonyi András a telefonján még őrzi az összes fotót és felvételt a lányáról. Mint mondta, a modern technika valahol kegyetlen, mert mindig emlékezteti őt a gyászára.

Utána pedig azokra kell emlékezni, ami szép volt" - mondta.